BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Friday, September 25, 2009

babahku di ICU

babah ade kat icu, hkl....
babah accident motor di bulatan jalan pahang.. keadaan babah kritikal..
sekarang ade di icu.. tulang rusuk babah patah.. 4 tulang rusuk, 1 tulang selangka yang kat bawah leher tuh..
tulang mata kanan, dahi retak... mata babah belah kanan mungkin rosak... telinga bahagian kiri pon ade tulang yang retak.. sebab tuh darah mengalir dari telinga tak henti2.. tapi sekarang alhamdulillah dah stop...

sedih sangat2.. aku sedih sangat.. babah yang selama nih tak ade penyakit, tak penah duduk diam dari kerja.. sekarang helpless.. unconscious.. terlantar atas katil.. dengan macam2 wayar disambung dalam mulut, hidung... paru2 babah luka.. so, pernafasan terhalang.. terpaksa masuk tiub oksigen dari mulut.. masuk ke trakea.. terus ke paru2..
aku tak dapat tahan air mata bila tgk babah meronta sakit atas katil.. bila babah tarik semua wayar.. angah tau babah nak bangun dan kerja macam biasa... tapi, rehatlah babah...

ya Allah, selamatkanlah babah... kami semua sayangkan babah... babah orang baik, moga Kau benarkan babah bersama kami lagi hingga akhirat.. tolonglah ya Allah... aku sayang sangat babah...

Tuesday, September 15, 2009

Contest RiangRayaHariRaya-TeratakIndah

'Create
Make your own banner at MyBannerMaker.com!



this pic is for contest at Teratak Indah..
click here to know more about this contest

Friday, September 11, 2009

I Go.. talentime OST

I GO by Pete Teo (Talentime OST )
words and music by Pete Teo.


So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go

I go

Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face



p/s:gotta love this song.. really sweet..


aku sayang dia.. tapi dia dah pergi dulu....
semua binatang yang aku sayang, mesti pegi cepat..
kenape eh? aku tak ade jodoh ke ngan diorang?
aku bukan tuan yang baik ker?

tibe2 sedih...


Remember when lives were lost
You sleep and there is sorrow
Sorrow is when you’re awake.
Sorrow is the feeling you wish was fake
Sorrow is like your skin always attached to you.
Sorrow is like a tree sometimes you don't even pay attention to it, it's just there.
It is the feeling, which makes you, feels like your sad or it's unfair.
But you can't live without sorrow.
Just like you can't live without love.
Sorrow might even be the key to love

Danielle Nogue

Wednesday, September 9, 2009

warna batik

last sunday.. pegi ikea beli cover sofa yang baru dibeli... mak tak suka kaler merah.. so, mak suruh pegi beli kaler blekinge white.. ehehe..

ape la mak nih.. sekali sekala merah ape salahnyer eh.. ehehehe


pastu jalan2 kat the curve... tapi disebabkan adik aku sangat sakit perut, die kate tak ade mood nak jalan2 the curve.. die nak pegi jalan2 kat jaya jusco yang jaraknye sekangkang kera dari rumah tuh jer... die mmg suke betul pegi jj wangsa maju tuh.. ishk2..

masa kat jaya jusco tuh, ade plak buat pertandingan mewarna batik untuk budak2.. 15 thn ke bawah.. so, adik ngan maziah (adik syazana) masuk lah... ni ade gambar2nye..

adik ngan maziah tgh mewarna batik yang dah dicanting oleh uncle khalid.. (nampak macam artist jer)
ade bakat gak budak2 berdua nih..


dah siap kaler.... tunggu pengadil untuk bagi markah..

tapi tak menang.. tak ape.. yang penting ade laa dapat pengalaman kaler batik.. sekarang nih susah kot nak carik batik.. nak kaler.. boleh pegi pusat kraf kat jalan conlay kot..
end product.. ehehehehe

Monday, September 7, 2009

berbuka puasa kawan2..


last saturday, 5/8/09 pegi berbuka ngan kawan2 studio dulu.. yayy.. saya suka jumpa kawan2 seangkatan dari uia dulu... i love my studio mates.. i really do.. jumpe katmidvalley pukul 6, pastu lepak2... sampai malam.. kol 10.30 gitu...

banyak updates dapat on that day.. regarding our beloved friends.. mateen getting married, jem getting enggaged.... farida, najmiah will be having their babies soon... aduhhh... loads of new stuff.. new joy coming in.. i'm happy for them... zaime.. will continue his studies.. jeles giler.. aaaaaaaa... jeles sangat2.. huhuhu...

ni ha.. budak zaime yg nak pegi sambung belajar to UK tuh... huhuu....

ni aziah... die skang jadi cikgu kat sekolah sri utama.. wangsa maju...
ni kak roszita ali.. die pegawai perancang kat majlis perbandaran teluk intan... org kpkt nih.. gaji banyak nih.. ahahahaa
ni pulak.. cik azliana.. engineer nih.. ehehehe.. member2 saya baik2 orangnya.. saya sayang mereka..
walaupun lepak sekejap.. tapi we had a great time.. banyak cerita yang diceritakan semula.. eheheh.. banyak kenangan terungkap.. good ones only eh...



Thursday, September 3, 2009

hati pecah?


gotta heal my broken heart.. How long before you can go about your daily routine without feeling that wave of pain sweep over you, without sensing that knot in the pit of your stomach? If these are some of the questions you are asking yourself, you are not alone.

I'm currently looking for tranquility and peace.. where can I find it? and when? (maybe should go for a vacation at Pulau Perhentian)

Kind Lies

Tell me it’s a nightmare
Rock away my fears
Hold me oh! So gently
Kiss away my tears
Say you’ll never leave me
Say it did not end
Stroke my face and whisper
Just for now…

Pretend

© Alison Stormwolf

Tuesday, September 1, 2009

cabaran dan kebahagiaan

SINAR BAHAGIA

Dalam kehidupan manusia pasti akan menempuh cabaran. Kadang –kala ianya datang dari orang yang paling kita percaya atau daripada orang yang sangat kita harapkan, malah dari rakan yang rapat dengan kita. Bab ini menyebabkan kita bengang.

Bak kata pepatah harapkan pagar, pagar makan padi. Hasilnya. Itu yang kita tenguk muka menjadi monyok. Sebab tak dapat nak control perasaan dalaman. Maka, makin ramailah yang tahu kita tengah bengang.

Jangan risau Allah dah beritahu setiap masalah ada penawarnya, setiap cabaran ada hikmahnya, setiap tamparan akan mematangkan kita, setiap luka ada ubatnya. Cuma cara kita merawatnya adalah berbeza. Ada orang sekejap sahaja dah ok. Tapi ada orang makan bertahun. Ini boleh membawa kepada sifat dendam yang sangat disukai syaitan. Jauhkan sifat ini.

Antara cara mengubat bengang

1.Semua orang buat silap, maka tak salahlah kita buat silap. Tapi jangan buat salah yang sama. Ok

2.Kadang-kala masalah ini datang dari kita, semak diri balik. Kalau betul salah minta maaf.

3.Dari masalah kita dapat kenal siapa kawan , siapa lawan. Kita kena syukur pada Allah kerana ia dah tunjuk pada kita cara terang-terang yang tu musuh kita . Maka kita perlulah lebih berhati-hati selepas itu.

4.Perkara paling penting untuk menawar luka dlam hati, buatlah sesuatu itu kerana Allah, bukan sebab lain. Insyaallah kita dapat ketenangan.