BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Wednesday, July 29, 2009

heal & grow


Life is all about choices. u have choices and are making them everyday and every time in your life. It is because of the choices we make and/or don't make that create the energy within us and around us.

You need to let go of the hate and anger ... it does nothing but literally eat you up, therefore it serves absolutely no purpose here. You need to also forgive yourself and stop blamming ... blamming yourself and others for lives issues and events. That too serves no purpose.

You need to find love for yourself and others. Unconditional love and self worth for yourself is so important and vital to the life force. You deserve balance and peace, peace of mind so start making choices to create that within and save your soul.

As I'm sure you are all too aware ... God does not give us
challenges that he does not feel we can handle. There is a lesson
in every challenge that is thrown at us.
Find that lesson. Allow it
to make you stronger and confident in the fact that there is
Love, HONESTY, PEACE out there in the world.


Allow yourself to heal and grow. Life is beautiful if you see it
that way!

bila hati berbicara..

“Allah menurunkan ujian kepada hambaNya mengikut kemampuan hambaNya itu. Tidak akan diturunkan ujian kepada orang yang tidak mampu memikul ujian yang dijatuhkan kepadanya".

Aku percaya kepada hadis ini...dan sekarang aku rasa diri aku telah diuji olehNya. Mungkin ujian yang menimpa aku kali ini tidak terlalu berat tetapi cukup untuk membuatkan aku gelisah dan gundah gulana. Ya Allah, pinjamkan kekuatanMu itu untuk aku terus tabah menghitung hari-hari yang mendatang.

aduhhh...begitu payah untuk melaksanakan kehendak orang-orang tersayang.. dan juga orang-orang sekeliling.. Keluarga terutamanya... aku tersepit, antara kehendak hati dan harapan keluarga... pernah juga terfikir - kenapa perkara sebegini menimpa aku? kenapa tidak orang lain? astaghfirullah... ceteknya imanku... aku lupa kepadaNYA... aku lupa, mungkin inilah ujianNya... aku lupa, Allah menurunkan ujian kepada hamba yang disayangiNya... aku redha...

In the space between yes and no, there's a lifetime.
It's the difference between the path you walk and one you leave behind ;
it's the gap between who you thought you could be and who you really are ;
it's the legroom for the lies you'll tell yourself in the future.

[ Change Of Heart - Jodi Picoult ]



p.s. yep.. i know, being 26, single.. still live with parents.. it's not an easy job for me..

Monday, July 20, 2009

that home belongs to u...



gotta love this song.. its nice.. i love it.. from the movie BOLT.. nice movie too..

Jenny Lewis - Barking at the Moon Lyrics

I have got so much to give, I swear I do.
I may not have nine lives, this one feels brand new.
Yes I've lived a good one.
I have tried to be true.
There are some things I never realized, till I met you.
How the wind feels on my cheeks, when I'm barking at the moon.

[chorus]
There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.
Woo Woo! Here I come.
Woo Woo! Back to you.
There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.

Well I was in trouble, bad.
I was so confused.
I may not see in color babe, but I sure can feel blue.
I have been a lot of things, they may not all be true.
My experience was so mysterious, till I met you.
Now the sun may rise in the east, but I'm barking at the moon.

There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.

Friday, July 17, 2009

no mood...

malasnyer nak pegi sekolah hari nih.. tapi kalau amek mc nanti kene marah plak.. dah bape banyak dah mc nih.. aduhh.. tak boleh mc lagi nih.. kene pegi gak nih.. aduuhaaiii.. malasnyer.. tak ade mood nak pegi ngajar.. nak masuk kelas 2 murni pon cam malas.. nak masuk kelas 2 luhur lagilah mals.. nak termuntah rasernyer.

aku rasa aku perlukan motivasi la.. aku kene pergi kem ataupon kursus motivasi.. baru2 nih ade pegi motivasi kat uia.. semua cikgu2 la.. dengan prof. izzi haji ali.. ala.. yang dalam tv9, radio tuh.. renung2kan, selamat beramal.. die punye tag line laa tuh.. ermm.. bosan jer.. aku tak tau lah, aku bosan sungguh dengar prof izzi tuh membebel ari tuh.. tak ade mood langsung.. apesal tah aku nih. org lain enjoy jer aku tgk.. tp aku macam tak ade mood nak gelak.. sillynyer aku...

tapi ade amek a few words yang agak menarik.. nanti letak lah..

Wednesday, July 15, 2009

pening..

i am updating my blog using my phone frm scho0l.. It is so boring, lame, monotonous day in school.. Bosan2 pun, kelas 2 murni kena ngan aku.. Kelas 1 optimis pun kena ngan aku.. Kelas 2 murni - bengang btol aku ngan bdk farid tu.. Eeee.. Keje payah sgt nak siapkan.. Org lain blh buat, dia je yg mengade2 tak nak buat.. Dah la tu, masuk2 je.. Ada bdk p0mpuan ni, aku tarik kerusi, dia duduk kat kerusi aku.. Bg aku, itu kurang ajar.. Aku cikgu tau! Bkn kawan atau makcik korang.. Nak bergurau budget la, agak2 la.. Aku jd menyampah.. Terus aku bad m0od la weh.. Tol0ng la bdk2 2 murni, korang pandai2.. Tp jgn sampai beg aku pun korang nak selongkar.. Nak main2 dgn beg aku.. Ape yg ada kat beg aku tu, sukati aku la.. Korang nyebok nape.. Main2 plak, ingat beg mak korang ke? Sukati aku la nak pakai baju warna itam ke, warna warni ke.. Ishh.. Bengang tul aku.. Aduhh.. Pastu, kelas 1 optimis plak.. Amboi2, menyanyi.. Azan tak kena time, main2.. Latihan aku tak siap.. Penalty card la jawapannya bdk2 oi.. Aku mmg jahat skrg.. Sume benda aku tulis dlm buku cegah ponteng, penalti.. Padan muka..

Monday, July 13, 2009

aku bukan superstar

aku bukan super.. aku bukan star... aku bukan superstar...

aku hanyalah orang yang ingin dicintai..

nanti aku bagi lagu ni full version punye aa.. tapi lagu nih best la.. aku ingat lagi dulu time zaman muda2 kat uia, dlm studio, femes giler kumpulan project pop nih ngan lagu diorang "dangdut is the music of my country".. giler selamba, catchy, fun..

aduhh, saje je menghapdet blog nih.. bosan sangat2.. baru2 nih pegi melaka, temankan ina ngan remy pegi umah hasnizah.. hantar barang dan sekaligus pegi kenduri kakak2 has, 2 org... kenduri serentak.. kan senang.. sebenarnye pegi hantar barang jer.. tp kebetulan kenduri, okaylah kan.. naik keta baru remy.. huiiyyoo... best2..

hari sabtu lepas birthday adik aku si yusyaireen tuh.. masak2 sikit, panggil sedara mara dekat.. sepupu2... okay lahh.. nanti letak gambar.. dah besar adik aku tuh.. dah 11 tahun pon.. semoga adik akan menjadi wanita yang disegani dan lagi satu laa pesanan untuk adik aku.. jangan gemuk2.. dari kecik nih aku kene jaga pemakanan die.. tak nak die jadi macam aku.. susah kan.. aku tau macam mana susah jadi gemuk, so, aku tak nak adik aku hadapi derita atau benda yang aku alami selama nih... tp, selera makan die kuat betul.. so, ape aku boleh buat? aku masakkan makanan berkhasiat.. aku lebihkan makanan yang rebus, kukus dan sup2.. goreng2 had 1 lauk jer.. sebab macam bangcik suka ayam goreng.. kena ade.. kadang2 aku buat tomyam jer.. 2 lauk tuh yang die makan.. ermm..

kalau pasal sekolah tak ade ape lah.. biasa2 jer.. budak2 kelas 2 luhur ade 2 ekor yang aku menyampah tuh, masik lagi aku menyampah tgk muka diorang yang perasan bagus tuh. meluat jer aku tgk... eeeeeeee uweekk... menyampah tahap bangang punyer lah.. ahaha.. tak baik betul aku kan.. lantaklahhhh labu..

Friday, July 10, 2009

pelangi petang

semalam, ade tusyen with my students.. tetibe syazana, kelas 3 ilmu ade tanye maksud lagu pelangi petang kat aku.. teringat balik lagu tuh, aku tau tuh lagu Allahyarham Sudirman Haji Arshad.. tapi betul2 menangkap jiwa, ataupon, feeling habis bile faizal af4 nyanyi balik.. best lagu tuh.. lets enjoy eh.. ni letak lagu die..

Pelangi Petang
Artist: Sudirman


Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


best kan.. kan.. kan...

Tuesday, July 7, 2009

pick your choose..

okay.. u are given 2 events.. here it is..
1) 2 days off to sg. besar.. village area, with paddy field, adventures of forest.. with couple of friends..
2) sister's birthday... it is not a big celebration.. just a small family gathering.. makan2 sikit.. malam jer..

errr... if it is up to u to choose, which one will u attend? me? i chose 2 days vacation at sg. besar.. but then, when i asked for permission from mrs.mom, she asked me.. which one is more important to u? family or friends? definitely family.. but i spent too much time for my family.. can't i just have some time for my self? for a while? dear all mommy out there? am i wrong to choose sg. besar with frens? apa2pon.. the tribe has spoken... i should stay home for my sis birthday... no more space to make a choose.. no more freedom to speak what i need to say.. NOKTAH.

Monday, July 6, 2009

klcc.. midvalley

hari sabtu sepatutnya plan nak pegi melaka ngan cikgu2 gstt.. tapi kan tak jadi.. huhu.. sebab tak jadi, aku bawak la adik2 aku pegi aquaria, klcc.. masuk kena bayar rm 26 dan adik aku rm22.. so, berjalanlah kat aquaria... honestly, bosan la wehhh... alamak.. aku penah pegi kat sentosa island, singapore.. aquaria die tuh.. puhhhh... besar giler dan banyak giler ikan.. kat aquaria, jerung cuma ade tak banyak.... tapi kat aquaria sentosa island, pergghh... ikan jerung je aku raser ade 10 species, dengan dugong lagi.. there's a lot of differences dan jurang perbezaan amat ketara.. kalau masuk aquaria klcc tuh dlam 1 jam lebih2 sket dah abis tengok.. tapi kat singapore, lama giler dlm tuh sahaja... mmg la tak boleh nak bandingkan macam tuh kan.. tapi, we have to compete in a positive way laaa.. overheard this mat saleh talking behind me about the huge differences between aquaria klcc, aquaria sentosa island and also langkawi. they did sayd that langkawi's aquaria is the best. gotta be there again someday.. eheh

okay, lepas pegi aquaria.. turns out hari masih muda.. so, kami pon teruskan perjalanan ke midvalley.. tgk petsworld.. pameran dan jugak jualan binatang peliharaan.. agak mengecewakan.. because im currently looking for boa or python .. err, ular sawa atau ular boa untuk dijadikan binatang kesayangan.. aku merajuk laaa ngan kucing.. huhu.. sedih dah.. lepas oyen mati... kecewa.. tapi, last2 si bangcik nak sangat adopt sekor kucing nih, female... macam gracie dulu.. 5 month, cute la.. kucing kampung laaa tp.. adopt from PAWS.. kena bayar rm60.. okayla.. amek jer la.. dah adik ngan bgcik pon suka.. no prob.. tapi aku nak jugak carik ular sawa tuh.. nanti2.. hehehehe