BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Sunday, May 24, 2009

sambutan hari guru 2009

okay.. lama dah nak update tapi lupa la.. ehee.. hari isnin last week, ade buat sambutan hari guru kat sekolah.. 17 mei hari tuh.. okay lah. wlaupon bagi aku agak bosan.. sebab kat skolah dulu2 macam havic giler.. kat sekolah ni macam bosan jer.. ahahah.. tak ape, aku maafkan sebab aku bukan cikgu betul pon.. ahahaha. ape2 pon.. thanx kepada semua students 1 restu, 1 optimis, 2 ehsan, 2 luhur yang ade bagi hadiah. terima kasih banyak2.. nanti kalau saya rajin, ade duit.. saya balas...
ni antara gambar2 sambutan hari guru tuh..


ni gambo kek yang budak2 aku ajar tusyen bagi.. atikah, syazana, puteri, fazilah, maziah... ramai2 bagi.. best jadi cikgu time macam nih... ahahahah
lagi gambo..


ni gambo berkumpul sebelum berarak beramai2 ke tapak perhimpunan.. bak kata yong.. before the war starts.. ahahah


gambo dengan 2 feveret students aku.. syazana ngan wanie.. kelas 3 ilmu..

ade lagi nak letak gambo.. tapi kalau letak gamba hadiah kang, orang kata berlagak plak.. tak ape lah.. ahahahaha

Friday, May 15, 2009

happy teacher's day~


selamat hari guru yang ke-38... this is my first year celebrating hari guru as my day// eee.. semalam, aku ade buat kelas tambahan kepada budak2 yang nak belajar la kan.. ade la budak 3ilmu 2 orang.. syazana dan puteri, 2murni-atikah, adhwa, 2optimis-fazilah, adibah.. adik syazana, darjah 6-maziah... diorang beli keke kat aku... bagi kad.. alahai.. tak upload lagi gambo sebab enset aku rosak.. oohh yelah.. enset n95 aku ade problem... huhu.. so, skrg pakai enset abang.. pda htc.. tapi abg kata die bagi aku jer sebab die baru beli enset motorola baru kat singapore.. kat malaysia tak kuar lagi.. tak tau lah aku ape kenamanye... sambung balik citer hari guru eh.... haa.. diorang beli kek american chocolate kat aku.. so, aku bawak turun bawah potong ngan mak aku.. diorang pon okay2 semuanya.. mak aku kan cikgu... ahahaa so sambut bersama2 la kiranya kan..



so, kirenye dah setengah tahun jadi cikgu nih.. okay lah.. aku mmg banyak bersabar ngan karenah budak2 dari kelas first sampai kelas last... baru2 nih, hari jumaat dalam kelas 1restu.. aku tgh duduk kat meja guru la kan.. tgh ade 4,5 org students bertanyakan soalan.. diorang main2, yang sorang nih pegi pulas tangah kawan die.. kesian betul.. dah la budak yang memulas tuh 3 kali besar dari budak yang dipulas tuh.. ape lagi......... tergeliat @ terseliuh la tangan budak tuh.. abih la aku kena ngan

so, tahun ni temanya adalah... "Guru Pembina Negara Bangsa".. ni lirik lagu tema tahun ni eh..penyelia petang.. nape tak jaga kelas betul2? napa itu? nape ini? aduhhh.. mencabar... seriously... mencabar kesabaran, emosi.. mental fizikal..


GURU PEMBINA NEGARA BANGSA


Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota

Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya

Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta

Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap Unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia


Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt Baharudin
Pengubah Muzik : Marzuki bin Tambi

ni lagu yang setiap tahun bulan mei mesti budak2 sekolah akan dengar cikgu2 diorang nyanyi.. lainlah kalau ade budak2 yang ikut cikgu2 diorang gi karaoke atau main boling.. (ke aku jer yang macam tu?) ahahaha..
lagu glamour bulan mei every year...

Lagu Guru Malaysia

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan


Lagu & Lirik : Hashim Ahmad

best lagu ni sebenarnye..

Thursday, May 14, 2009

my bestfriend's wedding

10 may 2009.. ajot's got married!!! cantik sangat ajot hari tuh.. aku happy sangat tgk ajot kawen.. very simple wedding and very grand ajot.. ajot look so fine and so did ashari.. ahahahah.. cantik la.. sepadan sangat diorang.. ajot kawin 10 mei.. aku, ina ngan aziah.. termasuk atiyah n family pegi hari sabtu... lepak2 umah yong adilah...


best.. lepak umah yong... pastu yong bawak pegi makan nasi beriyani gam... baek punya kat pelangi mall.. sedap2... pastu esok paginya.. kami pon meneruskan perjalanan ke rumah pengantin of the day.... ajot.. eheheh.. sampai2 jer ajot tengah baca ape tah.. aku tau la kene baca something2... lepas nikah.. tapi ape ke nama nyer aku pon tak tau.. ehehe.. pastu.. kitorang makan2... here is some pics of ajot's wedding..





ajot sangat cantik.. nanti aku letak gamba die.. betul cakap.. die cantik..


eheheh.. dapat jumpe ramai kawan2 masa wedding ajot nih.. kak ita.. pegawai perancang bandar kat teluk intan.. lama tak jumpe... comel kak ita.. ehhee.. jumpe has gak.. pegawai perancang gak kat jpbd.. remy, pegawai perancang jugak kat mpsubang jaya... zaime, environmentalist tegar dari ere.. mateen ngan tunang die..
seronok tengok yong dan anak2nye yang dah besar... ridha ngan yong makes a happy and unique couple.. atiyah, faris dan fauzi... waahh.. lagi besar anak dari mak nih... ahahahha.. happy to met all of u guys.. my very special friends.... so guys, who's next? mateen? hasnizah and remy? kak ita? ina? sape2 lahhh.. jangan lupa jemput saya yer....

KL trip with kelab setia dan sejarah

ahaha.. been sooo long since I last updated this blog.. well.. there is actually lots of new things to be updated.. i'll start with the visits to KL.. particularly, planetarium negara, muzium negara, muzium polis and also masjid negara.. yayy me!! ahahaa.. macam jauh dan macam happening giler jer kan.. it is!! seronok la.. ramai2 pegi ngan geng2 dan ngan budak2 yang cam best.. aku tak pernah terfikir nak pegi muzium polis.. tapi hari tuh dengan rombongan sekolah.. aku sampai ke muzium polis.. walaupun secara amnya aku benci polis.. tapi tak boleh benci2 nanti Allah nak tunjuk.. die bagi aku kawen ngan polis ker.. eh, kalau inspektor okay pe... eheh.. bagi yang badan agak2 tough or buff tuh.. macam mario lopez.. ehehehe.. ahhh.. gatal sudah...
okay.. best jer rombongan tuh.. turun naik tangga.. aku rasa ade lah kalori aku hari tuh terbakar begitu banyak.. ahahah
muzium polis, planetarium negara.. this is my first time ive been there.. seriously.. aku ni dok jer kl.. ahahah.. starhill.. tempat lepak ngan enjoy dan shopping laju jer aku sampai... tapi tempat berilmiah? tempat education? ahahahaha LOL










ape2 pon.. lawatan tuh memang best.. seronok la..boleh pegi lagi kalau ade kan.. 'wink'..