BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Friday, March 27, 2009

biggest loser

watched biggest loser from hallmark channel... bestnyer.. macam i really am definitely suitable for the show.. OMG.. i really need to put off a lots of weight, all this fats... ishk2.. macam mana nih... aduuhh... i need more discipline and focus for what i need and what i want.. discipline is the 1st thing here...

tomorrow ade test mtest for kpli application.. hurrmm.. i hope i'll be lucky for this time..

Sunday, March 22, 2009

bangang itu aku..

memang la dengan aku jer mak nak sakit hati.. nak kecik hati, sbb aku jer yang kene buat.. bgcik biler mak suruh buat lari tak ape pulak... sedangkan bangcik bukannya buat ape pon.. yer la.. mmg aku sakit hati pon.. aku slalu kene buat mende2 nih.. tapi yang bgcik tak buat pon.. bile mak suruh die lari jer ade tuh la ni lah...
siap boleh pegi kuantan pegi lepak umah awek die 2 hari.. mak ngan babah tak kisah pon. pergi lahh. kat umah pon tak ade ape kerja sangat pon.. pergilahhhhhhh...
bersuka ria ngan awek ko tuh.. pergilahh... aku nak pegi mana.. pakwe pon tak ade.. kawan2 jauh2.. busy2 semuanya.. yer laaa..... aku ni jugaklah yang paling bangsat sekali.. yang paling bangang sekali aku nih ha.. tak ade org lain...

Saturday, March 21, 2009

melodramatic..

21st march 2009, 3.23am... i can't sleep.. aarrgghhhh... aduhaii, what the hell is wrong with me? damn...
ahaha.. sambil2 tengok citer 'i know pronunce u chuck and larry'.. ahaha.. aku suka betul laa ngan adam sandler.. ishk2.. best giler la mamat ni berlakon.. i likey... ohh.. i'm blur.. and so frustated.. went to tawakal this morning.. i have to get the wound stitched.. perhaps next week, and to do that.. i have to be warded again.. at least for 2 days.. aduiihh.. biler pikir kena masuk wad balik raser macam tak payah laa pegi lagi.. biarkan jer laa.. tapi nanti tak elok susah pulak..

tadi pegi carik air gamat.. silap beli la.. terbeli jeli gamat.. dah la mahal.. ceiisstt.. tengah tak ade gaji macam sekarang ni.. teruk betul.. susah rasanya..tuh la.. tak penah menyimpan lagi.. hurmm..

waahh.. dah pukul 3.55am. nak tido la.. i need to get some sleep.. tomorrow nak pegi hkl, nak kene buat medical check up.. kalau keje gomen mmg kene buat kan.. so.. kalau tak tido karang.. darah tinggi sumer naik plak.. tapi alhamdulillah, takat ni, darah tinggi ke kencing manis ke, tak ade.. slalu check kencing manis.. tapi selalu darah dalam 4.5 - 6.5 jer.. tak lebih.. dimana masih di tahap normal or ideal.. darah tinggi pon tak ade masalah.. okay then.. nanti la sambung lagi.. kene paksa diri untuk tido jugak..

Thursday, March 12, 2009

bosan..

bosannye dok umah da 2 minggu mc.. aduhh.. memang laaa dok umah tuh best.. yang tak bestnye ialah penambahan ape yang tak patut bertambah... kilo's aa or course.. tado pegi jumpe doktor. tawakal la kan.. doc tuh kate luka tuh makin teruk.. dah nak start bernanah. jahitan yang terputus tuh kene jahit balik.. waaaa.. aku tak nak.. last2 die kate tak yah jahit la. tapi kena datang every day untuk bersihkan.. cuci wound tuh.. alamak... sakitnyer tadi die cuci wound.. aduhh.. pedih giler piggy... huhuu..

alamak.. nanti sambung..

Thursday, March 5, 2009

warded..

ehehe.. hari ni baik dari wad.. ive spent 5 days at hopsital tawakal... ehehee... ade ketumbuhan, pilonidal sinus with abcess.. gumpalan nanah dan darah yang dah lama sebenarnye. dulu masa belajar pon dah ade.. ingatkan just bisul biasa.. tapi mmg sakit.. tak boleh duduk.. die jadi kat bhgn blkg badan.. atas dari bhgn pinggul, bawah sikit dari pinggang.. ahaha.. die dekat2 ngan spine, so doktor kata its quite emergency dan harus dioperate segera.. so, masuk hari sabtu.. trus operation pukul 2 sampai pukul 4.. keluar trus duduk wad. then, sebab wound tuh bernanah, tak boleh jahit lagi.. hari ke empat baru masuk lagi skali operation dan jahit wound tu.. masa small operation yang ke dua tuh, doktor kata sikit jer, tak yah biusla... ya Allah. menangis2 aku dibuatnya.. keluar habis air hidung bagai.. baru doktor letak bius.. selamba jer die.. nurse2 tuh macam nak marah doktor jer sebab tak bagi bius.. sakit tauuuu.. aduiihhh.

anyway.. aku okay.. aku still dapat mc for 2 weeks.. alahai.. sakit sungguh biler berjalan lama, biler duduk lama2 pon sakit.. hari ni.. berdarah la plak.. tangan tak duduk diam. aduihh.. malas nak pegi klinik jumpe doktor tuh balik.. nanti die suruh dok dalam wad lagi... tak nakkkk..

time2 macam nih, kite boleh la tau.. mana kawan kita yang betul2 ikhlas.. kawan mana yang concern pasal kita.. kawan mana yang betul2 amek berat. thanks yong, aziah, kak wan, jem, amir pon... cikgu2 kawan ku.. norlisuhana, kak maimun, kak zu... yer la.. aku pon tak boleh expect much, aku tak bgtau org pon.. tapi kadang2 biler dok dlam wad tuh, aku harap ade la org yang aku bgtau call. tanye khabar.. tapi.. hurmm... tak ape lah.. mungkin tak ramai yang concern pada aku pon.. bile jadi macam ni, tau lah aku yang aku ade 2, 3 org kawan yang betul2 ikhlas, amek berat pasal aku.. terima kasih ya kawan2.. sebenarnya, tak datang menjenguk tuh tak ape.. tapi bile dapat sms or call from u guys.. i am all glad and happy... betul.. tak perlu la datang susah2 harung jalan jem dan sebagainya.. satu call, dan sms dah memadai untuk buat aku rasa disayangi dan terharu.. cikgu sue dan cikgu maimun pon hari2 sms dan bertanya khabar.. thanx yer... ehehe.. really appreciate that.. yong, aziah.. kak wan... ahahaha.. doktor ensem tak ade la yong adilah, aziah... ahahaha... doktor tua2 dah.. tak syok pon...

betul tau, time2 macam ni.. maksud aku, tima aku kat spital.. rasa sunyi sangat.. i fell very2 lonely.. i betul2 kene carik pakwe la aku rasa... kawan baikku yang sorang tuh sangat jauh di johor.. kawan baikku lagi sorang yang ade kat keramat kene outstation plak ke pahang.. ishk22... kawan2 rapat di kl pon busy2... nak datang melawat pon tak ade kenderaan.. kakak mizah yang duduk kat depan aku, umur 34.. belum kahwin.. ade kencing manis.. dan slipdisk.. sakit pinggang laa ringkasnya.. die pon tak ade pakto, tapi kawan2 die ari2 menjenguk.. ade kawan die datang dari melaka, datang dari temerloh.. ade kawan datang dari seremban.. seronoknye aku tengok.. tapi aku, all the time tak ade org pon... i mean kawan2 la.. family wajib la datang.. abang, bangcik, adik, mama demam.. babah pon hari2 datang... terima kasih.. angah tau angah alone.. tapi my family always there for me.. kak wan, marah betul bile saya bgtau saya kat wad dah 3 hari.. marah betul kak wan bile saya btak bgtau saya sebenarnye sakit.. sorry kak wan.. bukan tak nak bgtau.. akak sendiri pon ade banyak perkara nak dipikirkan... ehehe...

so, itulah kisahnya.. aku admitted to tawakal hari sabtu 28 feb dan keluar 5 march.. for ketumbuhan or pilonidal sinus with abcess.. sekarang masih lagi luka tuh bernanah.. nampaknye esok kene pegi gak jumpe doktor.. ahahaha. malasnyer...