BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Thursday, January 29, 2009

housewife *mode*.. missing somebody

ahaha..
bestnyer.. jadi suri rumah... err.. not really.. im not married yet, so just literally suri rumah laa kirenye.. i heard a song by jonas brother.. LOVEBUG.. its so cute and nice.. okay, jonas brothers just like~duhh.. but this song really got me.. and yeah, i cannot lie to myself that i'm missing somebody that really2 cannot be mine.. not that i love him, but i'm missing the moments when we was a very close fren, close buddy.. someone that really can listen to me when i have loads to say.. when i'm starting to feel emo, frustated, sad, and others.. i really missed the moments.. i dont know.. ahaha.. all this thing make me feel that i really need a man in my life.. desperately?? NO..hell NO!! aahhhh.. bencinya perasaan yang macam ni.. i dont have time for all this.. what really need my attention now is.. FIND A JOB!!!! ahahaha.. yeah.. find a job..
well, actually.. i already have a job. i'll be a teacher this february.. i'll be teaching at SMK Gombak Setia.. still dont know what subject.. but the officer.. En. Kamar Din from PPD Gombak said.. probably i have to teach english and mathematics.. and still dont know for which year.. tingkatan berapa? kalau tingkatan lima.. aduhhhhh... actually bukan la cikgu yang betul2 tuh.. its just GSTT (guru sandaran tanpa tauliah / tidak terlatih).. contract for 1 year.. so, guyss.. wish me luck okay... only God knows how dilemma i am right now.. i need to straightened up my mind, teaching is a very good job, and im doing this for a very good cause.. what ever come later.. later laaaaaaaaaaaaaaaaa
i've been doing the house chores for 2 days already.. including today.. goshh.. i really respect.. bak kata apek "suspek" abisss laa kat house wifes... yong adilah, kak normi, my cousins pon.. for all house wifes.. saya sangat kagum dengan anda semua.. sanggup untuk berkorban ur brain.. ur professional skills and knowledge, berkorban ur dreams to be someone pro.. to be with ur kids.. to be there when ur husband come back.. to cook the dishes every day.. aku baru 2 hari.. tapi dah pikir.. ape aku nak masak ni.. semalam dah buat kari.. tomyam.. ari nih nak masak ape? masak lemak lah.. babah suke makan asam pedas.. sedap gak.. hurrmm.. see.. see.. baru 2 hari.. dah tak tau nak masak ape.. hurrmm.. really2 respect housewifes!!! never look down to them.. they r much more valuables than u working moms!! ahahah.. i wonder what i will be nanti.. housewife ke? alamak.. tak sanggup rasernye nak dok umah jer... i'm not that strong.. nanti mesti kene consult yong adilah.. atiyah also.. but first of all.. kene carik bakal husband laaaaaa... ahahahahahahaahahha (gelak besar.. sangat2 besar)

Thursday, January 22, 2009

tagged --- from YONG

1. Do you think you are hot?
not at all.. i am cold..

2. Upload your favorite picture of you.
cannot find any...

3. Why do you like that picture?
ntah.. as i cannot find one.. so.. no comment.

4. When was the last time you ate pizza?
last 2 weeks.. dominos pizza.. beef pepperoni.. yummy~

5. The last song you listened to is...
so what - pink

6. What are you doing right now besides this?
eating cucur badak.. baru lepas goreng ni.. panas2

7. What name would you prefer besides this?
i love my name.. its unique.. :)

Tag 5 people.
1) yong.. (boleh buat lagi ker? ko dah buat pon kan.. boleh la..)
2) tiyah
3) aziah
4) syera
5) kak wan


8. Who is no. 1?
my best friend (BFF).. a tough mother, a wife and a great buddy..

9. No. 3 is having a relationship with?
ntah.. tak pernah diberitahu namanya..

10. Say something about no.5
great mom, great friend.. cool and awesome sister

11. How about no. 4?
my best friend from my younger years... kawan sekolah

12. Who is no. 2?
my best friend.. a strong mother.. great buddy also..

Wednesday, January 21, 2009

too much computers!!!

oh GOD!!!! ya ALLAH!!!!
power cermin mataku harus ditambah!!!!!! ah.. tidak!!!!!!!!!
huhu.. sedih..
semalam pegi check mata.. because nowadays, i'm suffering severe headache.. its not migraine.. even though in my younger year, i had migraine issue.. but then, i think its cured already.. and i've been thinking.. why am I always having headache? i thought i had high blood pressure.. i always have my self checked.. i bought that machine to check high blood.. (yer la.. badan pon sihat walafiat.. ehem. ehem.. takut laa) but the result turns out to be okay.. I'm actually healthy.. no high blood pressure, no diabetes, my heart pumping just nice.. nothing..

so, have my eyes checked yesterday.. oh no!! tambah lagi laaaa...tahap rabun adalah:-

kanan = 50, silau = 200
kiri = 50, silau - 300

that 'soft' sales assistant said that my 'rabun' is not that bad.. but my estiq (btol ke aku eja).. silau la.. yang tinggi.. disebabkan tahap silau yang terlebih tinggi, my specs will be available only after 2 days.. selalunya, they will take only 1 hour untuk siapkan a specs.. but, in my case.. mata aku adalah sangat pelik.. ya, aku tau itu.. mata aku pelik.. begitu juga perangai dan diri aku sendiri..

disebabkan mata yang pelik, tak dapatlah nak disiapkan dalam masa satu jam, tetapi cermin mata itu harus ditempah dan dikenakan cas lebih sebanyak RM60.. huhu.. (bodoh punya mata.. sengaja mahu aku berhabis banyak untuk kau).. semua sekali.. untuk sepasang mata yang pelik.. oh ya.. aku cuma beli frame POLO.. itu adalah murah disana.. RM230 semuanya.. dalam bank hanya ada RM500.. RM300 sudah ada tujuan.. tinggal RM200.. ohh.. ini masanya untuk aku menggunakan kad kredit.. ya, kad kredit yang bermakna aku akan menanggung hutang.. jikalau selepas ini aku mati dulu tanpa sempat bayar hutang kad kredit.. harap pihak bank dapat melepaskan aku..
dan.. aku suka lagu ini.. sangat sedih.. tapi aku suka..


ONE NIGHT ONLY by Jennifer Hudson

You want all my love and my devotion
You want my love and soul right on the line
I have no doubt,
that I could love you, forever the only trouble is
I really don’t have the time

Chorus:
I’ve got one night only, one night only
that’s all I have to spare
one night only
let’s not pretend to care
One night only
one night only
come on, you better come on
one night only
we only have till dawn

Effie:
In the morning this feeling will be gone
it has no chance going on Something so right
has got no chance to live So let’s forget about chances
It’s one night I will give

Chorus;
One night only, One night only
you’ll be the only one
One night only
then you’ll have to run
One night only
One night only
There's nothing more to say
One night only
what's getting in the way
One night only

Monday, January 19, 2009

berenti kerja.. yaaayyy!!!

well.. the title speaks for itself.. i've quit my job!! yayy for me!!
but then.. aku still tak ade kerja lagi.. eehee... i'm still searching for a job right now.. so.. ade kerja tak sesape??? hurmm... i know.. i know.. betapa mengade2nyer aku for quit my job.. without searching any other job.. aku tgh mencari kerja la ni..
kadang2 macam aku enjoy macam nih.. tak kerja pon tak ape la.. ape jer commitment aku.. payah2 aku jual jer keta aku tuh.. tapi.. kalau dah jual keta.. tak ley laa nak merayap.. bershopping. melawat kawan2 yang duduk jauh nun di sana.. balik kampung.. shopping.. ohh.. tak ape.. sekarang kan boleh shopping online.. ahahaha
tapi.. aku dah 26 thn ni.. takkan tak kerja.. dah la tak kawen lagi... kerja pon tak.. macam tak leh harapnyer aku nih.. biar benar kan.. rugi jer mak aku hantar pegi belajar.. bile dikira balik, belanja aku amek degree dengan pegi jepun la.. itu lah, inilah.. all the fees, expenses.. (including entertainment)ptptn.. rm30,000 ade kot.. maybe more.. huuu..
banyak habis tuh.. hutang pon ade lagi ni.. nak ke hidup dibelenggu hutang? tak berkat idup wehh... kan.. kan.. kan...

so, kesimpulannya.. tak boleh laa.. kene carik kerja a.s.a.p laa..
my last day at iktisas environment will be this friday.. im gonna be free after that.. im breaking free... yeahh.. yeahh...

Wednesday, January 14, 2009

a true story..

sedihnya baca citer ni.. i got it from my email.. so sad...

A TRUE STORY

Spend some time to read this! Really touching!!

I was walking around in a Big Bazaar store making shopping, when I saw a Cashier talking to a boy couldn't have been more than 5 or 6 years old. The Cashier said, 'I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll. Then the little boy turned to me and asked: ''aunty, are you sure I don't have enough money?''

I counted his cash and replied: ''You know that you don't have enough money to buy the doll, my dear.'' The little boy was still holding the doll in his hand. Finally, I walked toward him and I asked him who he wished to give this doll to. 'It's the doll that my sister loved most and wanted so much. I wanted to Gift her for her BIRTHDAY. I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there.'

His eyes were so sad while saying this. 'My Sister has gone to be with God. Daddy says that Mommy is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.'' My heart nearly stopped. The little boy looked up at me and said: 'I told daddy to tell mommy not to go yet. I need her to wait until I come back from the mall.' Then he showed me a very nice photo of him where he was laughing. He then told me 'I want mommy to take my picture with her so my sister won't forget me.' 'I love my mommy and I wish she doesn't have to leave me, but daddy says that she has to go to be with my little sister...' Then he looked again at the doll with sad eyes, very quietly.

I quickly reached for my wallet and said to the boy. 'Suppose we check again, Just in case you do have enough money for the doll?'' 'OK' he said, 'I hope I do have enough.' I added some of my money to his with out him seeing and we started to count it. There was enough for the doll and even some spare money. The little boy said: 'Thank you God for giving me enough money!' Then he looked at me and added, 'I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll, so that mommy could give It to my sister. He heard me!'' 'I also wanted to have enough money to buy a white rose for my mommy, but I didn't dare to ask God for too much. But He gave me enough to buy the doll and a white rose. My mommy loves white roses.'
I finished my shopping in a totally different state from when I started. I couldn't get the little boy out of my mind. Then I remembered a local news paper article two days ago, which mentioned a drunk man in a truck, who hit a car occupied by a young woman and a little girl. The little girl died right away, and the mother was left in a critical state. The family had to decide whether to pull the plug on the life-sustaining machine, because the young woman would not be able to recover from the coma. Was this the family of the little boy?

Two days after this encounter with the little boy, I read in the news paper that the young woman had passed away.. I couldn't stop myself as I bought a bunch of white roses and I went to the funeral home where the body of the young woman was exposed for people to see and make last wishes before her burial. She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed over her chest. I left the place, teary-eyed, feeling that my life had been changed for ever. The love that the little boy had for his mother and his sister is still, to this day, hard to imagine. And in a fraction of a second, a drunk driver had taken all this away from him.

Saturday, January 10, 2009

pain of palestine

BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

Mesir halang bantuan kemanusiaan ke Gaza.
Contributed by gunxx on Monday, December 29 @ 08:40:49 MYT
Topic: Berita Semasa
Isnin,29/12/ 2008 -Pihak berkuasa Mesir melarang sebuah pesawat Libya yang membawa bantuan ke Gaza daripada melakukan pendaratan di Al Arish Airport di Mesir'

Hannibal Al Gaddafi, anak lelaki Presiden Libya, Moammar Al Gaddafi, berkata dalam satu temubual telefon dengan al Jazeera yang berpusat di Qatar, Mesir bekerjasama dengan Israel dalam melakukan pengepungan di Gaza kerana bertindak melarang sebarang kemasukan bantuan kemanusiaan ke sana melalui sempadannya.

Hannibal menambah, Libya akan terus menghantar lebih banyak kapal bantuan ke Gaza walaupun ia akan bertukar menjadi 'misi maut' kerana berkemungkinan di bom rejim Zionis.

Note:
sumber : http://www.palestin e-info.co. uk/en/
penterjemah : gunx
Mesir masih berdegil membuka pintu sempadan kepada rakyat Palestin.
Contributed by gunxx on Tuesday, December 30 @ 07:36:27 MYT
Topic: Berita Semasa
Serangan udara Israel yang berterusan dalam masa dua hari telah mengakibatkan beratus-ratus orang Palestin cuba melarikan diri dari Gaza ke Mesir pada pagi Isnin dengan menyerbu lintasan sempadan tertutup beramai-ramai.

Laporan sumber-sumber tempatan, beratus2 warga Palestin telah membanjiri pihak berkuasa Mesir yang ditempatkan di lintasan sempadan Mesir.

Pihak berkuasa Mesir menyokong tindakan rejim Zionis melakukan pengepungan pada Gaza dan kebuluran penduduk Palestin lebih dua tahun lepas, dan Mesir masih enggan membuka sempadan antara Gaza dan Mesir (satu-satunya laluan selain laluan melalui pemeriksaan rejim Zionis)

Pihak rejim Zionis menghalang import ubat-ubatan dan bekalan perubatan kepada Gaza dua tahun lepas, meninggalkan semua pihak hospital Gaza tidak bersedia untuk menangani jumlah pesakit yang ramai.

Note:
sumber : http://www.imemc. org
penterjemah : gunx

Angka kematian terkini 303 akibat serangan gila rejim Zionis bermula Sabtu.
Contributed by gunxx on Monday, December 29 @ 08:54:43 MYT
Topic: Berita Semasa

Isnin,29/12/ 2008 -Sumber-sumber Palestin melaporkan pada hari Ahad bahawa tentera rejim Zionis telah mengebom beberapa kawasan dalam bahagian yang berbeza di emenanjung Gaza yang mengakibatkan lima Warga Palestin mati dan mencederakan beberapa penduduk . Jumlah yang maut akibat serangan Israel bermula pada hari Sabtu hingga kini berkedudukan pada 303 kematian manakala sekurang-kurangnya 1000 orang penduduk tercedera, 180 dengan kecederaan serius.

Laman web berita Arabs48 melaporkan bahawa tentera rejim Zionis telah mengebom satu bengkel tukang besi dan sebuah rumah dalam kawasan al Zeitoun di Gaza City, seorang lelaki dan seorang wanita maut.

Di al Nusseirat, tentera rejim Zionis telah mengebom kenderaan dua Warga Palestin, sumber-sumber perubatan berkata.

Saksi-saksi melaporkan beratus-ratus penduduk itu lari ke kawasan sempadan antara Gaza dan Mesir dalam satu percubaan untuk menyelamatkan diri tetapi pengawal sempadan Mesir telah menembak mereka, seorang anak terbunuh dan beberapa penduduk-penduduk lain cedera.

Note: sumber : http://www.palestin e-info.co. uk/en/
penterjemah : gunx


Gaza Makin Tenat !!
Contributed by gunxx on Monday, December 22 @ 14:54:33 MYT
Topic: Berita Semasa
Isnin ,22/12/2008 -Pengerusi jawatankuasa popular pengepungan, MP Gaza, Jamal Al-Khudari Ahad lalu mengecam keras sekatan ekonomi Israel terhadap Semenanjung Gaza, sambil menegaskan bahawa pengepungan itu menjadikan Gaza terpinggir disamping bencana kemanusiaan yang membimbangkan.

Menurut Khudari, penutupan semua mata lintasan di Semenanjung Gaza oleh Israel sehingga minggu ketujuh berturut-turut akan memburukkan krisis kemanusiaan di Gaza serta menyatakan penutupan loji kuasa utama di bandar itu menjadikan 80% wilayah itu berada dalam kegelapan.

Dalam satu siaran akhbar beliau yang dikeluarkan di Gaza, Khudari menjelaskan bahawa sekatan itu telah menjejaskan seluruh aspek kehidupan sambil menambah lebih daripada 273 penduduk Palestin mati akibat pengepungan yang represif itu.


Note:
sumber : http://www.palestin e-info.co. uk/en/
penterjemah : hijjaz79

########################################################################################

pagi2 tadi aku ade tengok rancangan talkshow dekat TV9.. host by Aziz Desa.. and the guests for today is D. Mukhriz Mahathir, Anita Serawak & her husband.. and somebody named Abu Bakar Talib from Johor called n and said..
"Saya merayu keada seluruh rakyat Malaysia... sama2 lah kita renung2kan dan hayati penderitaan yang sdang dialami oleh saudara kita di Palestine.. dan jika kita terus dibelenggu oleh kuasa Barat dan mengatakan kita tdak boleh hidup tanpa bergantung kepada Barat, kita adalah antara golongan yang sangat hina dan lemah.. APA BEZA KITA DAN YAHUDI?...
- bila kita minum air, bayangkan air itu sebagai darah anak-anak palestine yang terbunuh..
- bila kita makan daging, bayangkan daging itu adalah daging saudara kita yang terkorban di sana,
- bila kita membeli pakaian buatan Amerika, bayangkan kita sebenarnya sedang memakai kain kapan yang disediakan untuk saudara kita di sana..
- bila kita membelanjakan wang kita untuk membeli produk Amerika, bayangkan kita sedang menyalurkan wang kepada dana ISRAEL.. kita membantu Amerika dan Israel menghancurkan saudara kita sendiri..
Bangunlah rakyat MALAYSIA.. selemah-lemah bantuan adalah dengan menderma, boikot barangan buatan Amerika dan suarakan protes anda"

Bila aku dengar dia cakap macam tu, i'm so touched.. bila aku tengok surat khabar hari-hari, aku sedih sangat.. aku pon Islam jugak, tapi ape role aku sebagai muslim untuk membantu saudara kita kat sana? macam mana? buat apa aku nak tengok semua penderitaan tu? kalau yang timbul cuma rasa kesian dan kesal, tapi tak ade tindakan ape pon yang aku boleh buat? lemah sungguh aku.. lemah selemahnya...

tapi, mengenai boikot barangan US.. kalau selama ni bila ekonomi US merudum.. ekonomi seluruh dunia akan turut merudum.. ekonomi Malaysia telah laa.. Allahualam.. tapi, sebagai muslim yang lemah.. itu ape yang aku akan buat.. perkara paling mudah... (mcdonalds, starbucks, kotex??) sangat2 payah nak ditinggalka.. tapi aku tak nak dilabel hina dan keji.. aku pon tak nak dilabel bersekongkol dengan kaum paling keji di muka bumi ni... insyaAllah..

Tuesday, January 6, 2009

thankx a lot.. kak WAN HANIZA

Thanks to kak Wan.. i love u kak wan.. kite selalu terlupa kan.. i know that u will always be there for me..


Ambil ni dari Kak Wan.. from her YM..
Eliza Wand: Nabi Muhammad SAW bersabda:

'Barangsiapa yang kesukaran pada menunaikan hajat/cita-citanya maka hendaklah dia memperbanyakkan membaca selawat untukku kerana sesungguhnya selawat itu dapat menghilangkan kesusahan, kesedihan, dan kesukaran serta meluaskan rezeki dan menyebabkan terlaksananya semua hajat.'

Tolong sebarkan kepada kawan-kawan!
Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan.
Ambillahwaktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi.
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.
Ambillahwaktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan.
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.
Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menujukebahagiaan.

Eliza Wand: Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah muzik yang menggetarkan jiwa
Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuathidup terasa bererti.
Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilaikeberhasilan.
Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga.

tuah seseorang..

alhamdulillah.. ramai kawan2 aku yang dpt kerja ngan government.. ini ape yang semua org nak.. sudah pasti kan.. alhamdulillah.. aku pun, masih ternanti2 peluang aku..
bila lah nak dapt.. rezeki masing-masing kan.. ermm..
(nape aku bertambah moody? aku patutnye happy biler kawan2 aku dapat bende best macam tuh..) tapi, sampai bile kite nak happy ngan org lain punye achievement? diri sendiri macam mana?

alaaaahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaiiiiiiiiiii~~~~~

tak suka sangat perasaan yang macam gini.. apa yang aku rasa, tak patutnya aku rasa.. nauzubillah..

Thursday, January 1, 2009

happy new year 2009

selamat tahun baru 2009!! hari ini juga adalah hari jadi Bang Cik.. my younger brother yang ke 21.. dan juga birthday Ikram yang ke 16.. my cousin yang tinggal di Kuala Kerpan, Perlis.. dan hari ini juga adalah hari cuti kepada kebanyakan negeri di Malaysia.. in fact, world wide pon kan.. but then.. ahaha.. am still in office!!!
yeahh.. i am still in office.. lets see.. christmas, awal muharram and new year.. sumer tuh adalah hari yang sepatutnya cuti tapi terpaksa bekerja.. kau jgn pikir yang aku akan jadi kaya sekejap selepas ini.. mmg kebanyakan syarikat akan memberi gaji at least double if u have to work on holidays.. BUT, not IKTISAS.. u have to work on holidays.. but, no double salary or whatever.. they will just replace ur leave.. but believe me.. still dont know when.. ahahaha

i know.. i am supposed to be thankful that i have work.. i will get my salary every month.. i dont know.. bukan nak berkira.. tapi, just imagine.. gaji sikit jer.. cuti pon tak boleh cuti.. macam haram sikit lah.. aku ni.. kenapa lah tak boleh terima kenyataan yang aku bekerja di syarikat swasta yang sentiasa busy.. always occupied with submission and rushing for everything..

betul kata kawan aku.. before i go to sleep, i have to think agaian.. muhasabah diri.. hari ni, ada sesiapa yang aku terhutang budi? hari ni, ade sesiapa yang merajuk dan terasa hati dengan aku ke? ada ker?
kalau sesiapa yang baca dan aku ada terbuat sesuatu dan terkata sesuatu yang tak sepatutnya.. aku mintak maaf.. i humbly ask for thousand forgiveness.. sorry.. so very damn sorry...

A golden new year has arrived,
and anything is possible.
It can be a time of success,
a time of achievement,
a time of happiness
a time when dreams come true.
What the year becomes
is up to you.
All you have to do,
is steer your ship
toward your goal,
and hold true to
what's in your heart
even come the stormy weather.
And should worry and self-doubt
rattle your sails and darken the day
simply let a gentle wind
carry your troubles away.
Above all, no matter where
the year leads you,
no matter what you do,
never stop believing you can succeed,
never stop believing in you.

May the New Year
bring you happiness and peace,
and the strength and courage
to follow your dreams.
May you forget the weight
of yesterday
and focus on the path ahead,
guided by your heart
and the light of hope.
May you find beauty
in everything
and goodness
in every heart.
And may you always remember
that you are blessed.

Happy New Year!