BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Monday, December 21, 2009

stay the same - joey mcintyre

Stay The Same
Artist: Joey McIntyre
Composer: Joey McIntyre

Chorus
Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.
And I hope you always stay the same,
cuz there's nothin' 'bout you I would change.

Verse
I think that you could be whatever you wanted to be
Stay The Same lyrics on
http://music.yeucahat.com/song/English/509-Stay-The-Same~Joey-McIntyre.html

If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.

Chorus

Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.

Thursday, December 17, 2009

jangan layan post ni.. aku sangat jahat..

aku tak sangka perangai aku teruk sangat...
babah penah cakap perangai aku macam anak haram, hari ni mak pulak cakap.. ramai org kate perangai aku macam kak nun dan mak cik maimun.. kak nun, anak longlia.. sangat jahat... makcik maimun plak, adik babah.. perangai die ya Allah... dengan lasernyer, kurang ajar.. aku tak suka die.. so, aku nih perangai macam dia ker? mak yang cakap.. ade org kata (ke mak yang cakap?) perangai aku macam diorang...

aku tak paham la... aku nih sangat teruk ker? aku tak penah mintak izin ker kalau aku nak kuar rumah nak pegi mana2.. well, kalau yang dekat2 nih memang aku kadang2 tak mintak izin kot.. tapi kalau nak pegi jauh2, aku mintak izin.. aku tau, aku mmg mintak izin. derhaka laa aku kalau aku kuar gi mana2 tak mintak izin.. mungkin cara aku mintak izin tuh tak baik kot.. yer la, dah perangai macam kak nun atau makcik maimun... maknanya, mintak izin pon cara kurang ajar kot.. setiap kali mak nak marah, nape nak ungkit benda lepas2?? mak tanya ape yang aku nak marah sangat bang cik bile die mintak nak pegi umah amira.. umah amira ade buat wedding sepupu dia.. kenapa aku marah sangat?

aku rasa.. bangcik senang sangat dapat ape yang die nak... nak pegi mana2, senang jer boleh pegi.. nak ape2.. boleh laa.. aku pon dapat gak kalau aku nak ape2.. tapi, entah laa... susah la nak cakap.. (susah nak cakap ke atau aku yang memang nak mendenykan ape yang aku dapat? - kalau perangai aku mmg macam kak nun dan mak cik maimun, aku mmg deny laa)
kalau pasal kerja, mmg aku tak ade masalah ngan bangcik... die mmg kuat kerja.. bandingkan dia ngan abang. bangcik mmg kuat lagi kerja.. kesian kat bgcik sebab babah selalu marah dia tanpa sebab... kalau pasal kerja, bangcik mmg tiptop.. mmg aku respek..

mak cakap, kalau datang ape2 hal pasal amira.. makwe bangcik.. aku jadi macam pelik sangat.. agaknyer sebab aku nih dah tua kot.. gemok gedempol.. gajah pon tak gemok macam aku.. aku nih gemok macam babi.. betul.. gemok sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat gemok.. babi tengok aku mmg die hi5 kat aku.. member dia kan dia kata... pastu dah 26.. dah tua.. tak ade sape pon nak kat aku... mak pon dah malu dah.. semua manusia dah tanya anak mak yang sorang nih tak ada org mintak.. sorry la mak, angah sangat gemok dan buruk.. susah angah nak paksa lelaki suka dan nak kawin ngan angah.. nak rasuah kawin kontrak pon.. duit tak ada... bangcik pulak, laku.. biar bangcik kawin dulu la...

gemuk kan aku.. buruk sangat... sorry la manusia sekalian alam... atas kewujudan aku yang amat menyakitkan mata, menyakitkan hati... kehadiran aku sebagai minah obes yang sangat buruk perangai.. maafkan aku... maafkan aku sangat2...

Saturday, December 12, 2009

the climb...

The Climb Lyrics - miley cyrus


I can almost see it,
That dream I'm dreamin'
But theres a voice inside my head sayin'
You'll never reach it

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high
Theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes i'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But, No, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember Most, yeah
Just gotta keep goin'

And, I, I got to be Strong
Just Keep pushing, on
'Cause theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
Sometimes i'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its The Climb

Theres always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a up-hill battle
somebody's gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about whats waiting on the other side
Its the climb



LOVE THIS SONG!!!!

Friday, December 11, 2009

work out..

yayyy.. dah start my work out session at celebrity fitness.. it is quite costly, but worth to try..
my s0-called personal trainer.. named adif.. from jitra.. ahaha.. kanak2 lagi laa tapi.. i mean, 2 years younger perhaps... but everything is just so cool...
okay.. last night, ade buat domething maybe la.. called slider.. ya tuhan.... lenguhnye kaki, macam nak tercabut kaki aku. paha rasa macam kena perah... seriously.. sampai bangun pagi tuh masih terasa lagi sakitnya.. serious... sakit tahap cipan..

but, the game must go on... sakit macam mana pon.. i have to struggle!! yeahh.. seronoknye kalau time jem kawen bulan 5 nanti boleh kurangkan berat badan tak banyak on tak ape.. 10 kgs lost wont make any much differences.. right? ehehe

Friday, November 20, 2009

..terima kasih..

...what ever happens, keep on walking...
walau apa yang terjadi, berjalanlah tanpa henti

I challenge anybody in their darkest moment to write what they're grateful for, even a stupid little things like green grass or a friendly conversation with somebodysah on the lift. You start realise how rich you are. - [ Jim Carrey ]


kenapalah susah sangat nak menetapkan pendirian.. nak menetapkan niat.. rasa seperti segala azam dan kemahuan telah ditetapkan.. tetapi sangat payah apabila perasaan dan kemahuan bagai digoda.. ingin juga ku nikmati segala yang ada.. payahnya menahan godaan ini...



Thursday, October 29, 2009

tayar dipancitkan??

aku tensyen... aku bengang sangat2... aku kene tukar tayar keta..

tayar keta aku kena pancit masa hari isnin hari tu.. aku tak tau la sape yang buat.. ade budak kate nampak beruk2 dari kelas 2 luhur yang buat.. ade yang kate budak form 1 yang buat.. aku tak tau la..
boleh lak, bgtau kat cikgu disiplin yang baru nih.. cikgu B*n*... die suruh aku carik.. siasat sendiri.. nanti dah kompom sape org die, bg kat die.. aku bengang giler... baik aku buat keje cikgu disiplin macam tuh.. mana aku ade skill nak buat budak2 mengaku.. aku iyerkan aje ade la... tolonglahhhhh..
alang2 dah flat tayar keta tuh... mmg rosak rim aku sbb kene alih keta gak untuk perhimpunan... rim aku calar habis... aku tukar tayar trus.. babah bayar... rm 300 untuk 2 tayar.. bangcik sih tukar 4, 4 jer.. tapi, duit tuuuhh.. dah la gaji bulan depan hujung bulan baru dapt.... habis la.. aku keringggg giler..

aktiviti menukar tayar... nasib baik ada anas@teratakindah menolong dan membantu menukarkan tayar kereta ku itu... tak lupe cikgu kepada cikgu firdaus.. hubby cikgu noraini yang juga telah membantu menghiburkan hati dan suasana yang gelap.. pukul 7.15pm itu..

lagi gambar anas yang sedang berusaha meng'jek'kan keta... ehehehe..

terima kasih laa sangat2 pada seua... budi baik anda semua tak terbalas....
nak carik budak2 yang bertanggungjawab menjahanamkan kereta saya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, October 15, 2009

so much to say...

there is a lot of things that i wanna say.. i wanna share with others.. or simply said, wanna write it in my emotional-covered-blog...

but, i have no idea what to write.. there like loads of interesting events happened..... but eventually, i dont know what to write.. okay.. i will list it down then..

1. babah already dekat rumah... dah semakin pulih.. bab ingatan tuh, kureng sket.. tapi alhamdulillah..... syukur pada Allah...

2. ............................................................. aku dah lupe... aaaaaaa..

what the hell is wrong with me???? please somebody.. help me..

Wednesday, October 7, 2009

relief...

babah dah keluar dari ICU..
alhamdulillah... kawan2 dan students aku yang selama nih concern about my father.. thank you very much...
aku lega sangat2.... bile dah keluar dari icu tuh macam separuh beban dlm kepala dah abeh... masuk wad biasa.. maknanya keadaan dah tak begitu kritikal.. alhamdulillah....
terima kasih sangat pada semua yang mendoakan... tak tau macam mana nak balas...
anak2 murid aku.. atikah, syazana... kawan2.. atiyah, yong adilah... ramai lagi.. terima kasih banyak2...

saya sayang anda semuaa!!!!

Friday, September 25, 2009

babahku di ICU

babah ade kat icu, hkl....
babah accident motor di bulatan jalan pahang.. keadaan babah kritikal..
sekarang ade di icu.. tulang rusuk babah patah.. 4 tulang rusuk, 1 tulang selangka yang kat bawah leher tuh..
tulang mata kanan, dahi retak... mata babah belah kanan mungkin rosak... telinga bahagian kiri pon ade tulang yang retak.. sebab tuh darah mengalir dari telinga tak henti2.. tapi sekarang alhamdulillah dah stop...

sedih sangat2.. aku sedih sangat.. babah yang selama nih tak ade penyakit, tak penah duduk diam dari kerja.. sekarang helpless.. unconscious.. terlantar atas katil.. dengan macam2 wayar disambung dalam mulut, hidung... paru2 babah luka.. so, pernafasan terhalang.. terpaksa masuk tiub oksigen dari mulut.. masuk ke trakea.. terus ke paru2..
aku tak dapat tahan air mata bila tgk babah meronta sakit atas katil.. bila babah tarik semua wayar.. angah tau babah nak bangun dan kerja macam biasa... tapi, rehatlah babah...

ya Allah, selamatkanlah babah... kami semua sayangkan babah... babah orang baik, moga Kau benarkan babah bersama kami lagi hingga akhirat.. tolonglah ya Allah... aku sayang sangat babah...

Tuesday, September 15, 2009

Contest RiangRayaHariRaya-TeratakIndah

'Create
Make your own banner at MyBannerMaker.com!



this pic is for contest at Teratak Indah..
click here to know more about this contest

Friday, September 11, 2009

I Go.. talentime OST

I GO by Pete Teo (Talentime OST )
words and music by Pete Teo.


So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more
And I go

I go

Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face



p/s:gotta love this song.. really sweet..


aku sayang dia.. tapi dia dah pergi dulu....
semua binatang yang aku sayang, mesti pegi cepat..
kenape eh? aku tak ade jodoh ke ngan diorang?
aku bukan tuan yang baik ker?

tibe2 sedih...


Remember when lives were lost
You sleep and there is sorrow
Sorrow is when you’re awake.
Sorrow is the feeling you wish was fake
Sorrow is like your skin always attached to you.
Sorrow is like a tree sometimes you don't even pay attention to it, it's just there.
It is the feeling, which makes you, feels like your sad or it's unfair.
But you can't live without sorrow.
Just like you can't live without love.
Sorrow might even be the key to love

Danielle Nogue

Wednesday, September 9, 2009

warna batik

last sunday.. pegi ikea beli cover sofa yang baru dibeli... mak tak suka kaler merah.. so, mak suruh pegi beli kaler blekinge white.. ehehe..

ape la mak nih.. sekali sekala merah ape salahnyer eh.. ehehehe


pastu jalan2 kat the curve... tapi disebabkan adik aku sangat sakit perut, die kate tak ade mood nak jalan2 the curve.. die nak pegi jalan2 kat jaya jusco yang jaraknye sekangkang kera dari rumah tuh jer... die mmg suke betul pegi jj wangsa maju tuh.. ishk2..

masa kat jaya jusco tuh, ade plak buat pertandingan mewarna batik untuk budak2.. 15 thn ke bawah.. so, adik ngan maziah (adik syazana) masuk lah... ni ade gambar2nye..

adik ngan maziah tgh mewarna batik yang dah dicanting oleh uncle khalid.. (nampak macam artist jer)
ade bakat gak budak2 berdua nih..


dah siap kaler.... tunggu pengadil untuk bagi markah..

tapi tak menang.. tak ape.. yang penting ade laa dapat pengalaman kaler batik.. sekarang nih susah kot nak carik batik.. nak kaler.. boleh pegi pusat kraf kat jalan conlay kot..
end product.. ehehehehe

Monday, September 7, 2009

berbuka puasa kawan2..


last saturday, 5/8/09 pegi berbuka ngan kawan2 studio dulu.. yayy.. saya suka jumpa kawan2 seangkatan dari uia dulu... i love my studio mates.. i really do.. jumpe katmidvalley pukul 6, pastu lepak2... sampai malam.. kol 10.30 gitu...

banyak updates dapat on that day.. regarding our beloved friends.. mateen getting married, jem getting enggaged.... farida, najmiah will be having their babies soon... aduhhh... loads of new stuff.. new joy coming in.. i'm happy for them... zaime.. will continue his studies.. jeles giler.. aaaaaaaa... jeles sangat2.. huhuhu...

ni ha.. budak zaime yg nak pegi sambung belajar to UK tuh... huhuu....

ni aziah... die skang jadi cikgu kat sekolah sri utama.. wangsa maju...
ni kak roszita ali.. die pegawai perancang kat majlis perbandaran teluk intan... org kpkt nih.. gaji banyak nih.. ahahahaa
ni pulak.. cik azliana.. engineer nih.. ehehehe.. member2 saya baik2 orangnya.. saya sayang mereka..
walaupun lepak sekejap.. tapi we had a great time.. banyak cerita yang diceritakan semula.. eheheh.. banyak kenangan terungkap.. good ones only eh...



Thursday, September 3, 2009

hati pecah?


gotta heal my broken heart.. How long before you can go about your daily routine without feeling that wave of pain sweep over you, without sensing that knot in the pit of your stomach? If these are some of the questions you are asking yourself, you are not alone.

I'm currently looking for tranquility and peace.. where can I find it? and when? (maybe should go for a vacation at Pulau Perhentian)

Kind Lies

Tell me it’s a nightmare
Rock away my fears
Hold me oh! So gently
Kiss away my tears
Say you’ll never leave me
Say it did not end
Stroke my face and whisper
Just for now…

Pretend

© Alison Stormwolf

Tuesday, September 1, 2009

cabaran dan kebahagiaan

SINAR BAHAGIA

Dalam kehidupan manusia pasti akan menempuh cabaran. Kadang –kala ianya datang dari orang yang paling kita percaya atau daripada orang yang sangat kita harapkan, malah dari rakan yang rapat dengan kita. Bab ini menyebabkan kita bengang.

Bak kata pepatah harapkan pagar, pagar makan padi. Hasilnya. Itu yang kita tenguk muka menjadi monyok. Sebab tak dapat nak control perasaan dalaman. Maka, makin ramailah yang tahu kita tengah bengang.

Jangan risau Allah dah beritahu setiap masalah ada penawarnya, setiap cabaran ada hikmahnya, setiap tamparan akan mematangkan kita, setiap luka ada ubatnya. Cuma cara kita merawatnya adalah berbeza. Ada orang sekejap sahaja dah ok. Tapi ada orang makan bertahun. Ini boleh membawa kepada sifat dendam yang sangat disukai syaitan. Jauhkan sifat ini.

Antara cara mengubat bengang

1.Semua orang buat silap, maka tak salahlah kita buat silap. Tapi jangan buat salah yang sama. Ok

2.Kadang-kala masalah ini datang dari kita, semak diri balik. Kalau betul salah minta maaf.

3.Dari masalah kita dapat kenal siapa kawan , siapa lawan. Kita kena syukur pada Allah kerana ia dah tunjuk pada kita cara terang-terang yang tu musuh kita . Maka kita perlulah lebih berhati-hati selepas itu.

4.Perkara paling penting untuk menawar luka dlam hati, buatlah sesuatu itu kerana Allah, bukan sebab lain. Insyaallah kita dapat ketenangan.

Friday, August 28, 2009

...kerja...

yesterday, ade dapat surat panggilan temuduga untuk Pegawai Perancang Bandar di JPBD, jalan cenderasari... tapi tawaran untuk kontrak aje lah... so, aku tak tau la kontrak untuk bape lame..

raser macam tak mau pegi je interview tuh.. ramai kawan2 aku yang dapat.. tp.. tak tau la kan.. aku dapat ke tak ker? biarlah.. aku malas laa nak cuba nasib.. aku selesa jadi cikgu.. biar aku jadi cikgu jer laa eh.. gaji mmg la pegawai perancang lagi tinggi sket.. tp, ample time yang aku dapat sekarang... jadi cikgu aku boleh buat tusyen.. tambah duit kan.. kalau jadi pegawai perancang tuh plak kang... nak kene adapt suasana baru, work environment baru.. macam malas jer... ehhehee...


aku nekad lah.. aku nak trus jadi cikgu jer.. biarlah gstt pon.. aku rasa selesa ngan cikgu2 nih... susah jadi cikgu sebenarnya.. especially time nak exam.. time budak2 yang nakal2 tuh keluar tanduk.. tapi, aku lagi rela face all this daripada kene duduk opis sampai 10 mlm atau 3 pagi.. dengan tiada O.T.. bila lambat dtg kene potong gaji lagi.. ahahahaha
aku tak nak!!!!!!

tapi, keje gomen mesti lain suasananya kan.. tapi.. tak ape lah.. tak nak lah aku... eheheheh


Let sorrowful longing dwell in your heart.

Never give up, never lose hope.

ALLAH says, " The broken ones are my beloved "

Crush your heart. Be broken.

[ Shaikh Abu Saeed Abil Kheir ]



Thursday, August 27, 2009

selamat menunaikan puasa!!!

hari nih dah masuk hari ke-6 umat Islam menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini.. rasanya masih tak terlambat untuk mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa yer semua.. lama sangat tak update.. am shortage of creativity nowadays.. ahaha..

Puasa ertinya menahan diri daripada makan dan minum serta segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar sehinggalah terbenam matahari. Umat Islam juga dikehendaki menahan diri daripada menipu, mengeluarkan kata-kata buruk atau sia-sia, serta bertengkar atau bergaduh. Ini kerana puasa merupakan medan latihan memupuk kesabaran, kejujuran serta bertolak ansur sesama sendiri. Secara tidak langsung amalan puasa akan menyuburkan sikap murni di dalam diri pelakunya. Adalah menjadi harapan kita agar kesemua nilai yang baik ini akan terus dipraktikkan ke bulan-bulan berikutnya.

Firman Allah S.W.T:

“ Wahai orang-orang yang beriman, telah diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa. “ - (Surah Al-Baqarah: 183)

Hadis Rasulullah s.a.w: Ditegaskan oleh Rasulullah s.a.w melalui sabdanya yang diriwayatkan oleh Ahmad, An- Nasa'i dan Al Baihaqi dari Abu Hurairah, yang bermaksud:

" Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan bulan yang penuh berkat. Allah telah fardhukan ke atas kamu berpuasa padanya. Sepanjang bulan Ramadhan itu dibuka segala pintu Syurga dan ditutup segala pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan......."

Niat puasa Ramadhan

Lafaz setiap malam. Niat ringkas:

نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku puasa Ramadhan kerana Allah Taala.


Lafaz lengkap:

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ أَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

  • Sebenarnya bangun untuk bersahur itu sudah dikira berniat untuk berpuasa.


Lafaz niat puasa Ramadhan sepenuhnya untuk sebulan:

Lafaznya:

نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

Jadi.. kepada semua kawan2... selamat berpuasa yer....
jangan sampai rasa nak mati macam bear nih udah la..

Saturday, August 8, 2009

aku yang terleka..

Demi masa…
Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan…
Nasihat kepada kebenaran dan kesabaran

Gunakan kesempatan yang masih diberi
Moga kita takkan menyesal
Masa usia kita jangan disiakan
Kerna ia takkan kembali

(Demi Masa - Raihan)

aku sentiasa terleka dengan hidup nih.. sentiasa muncul sahaja perkara yang membuat kita berfikir, kita sudah cukup besar dan cukup puas menikmati hidup.. tapi seringkali kita terlupa kita hanya manusia biasa..

setiap kali aku terasa seperti aku dilanda masalah yang sepertinya aku tidak boleh kawal lagi.. sentiasa aku memandang mereka yang jauh lebih payah menanggung derita.. namun acap kali, hati menewaskan pemikiran yang seboleh-bolehnya ingin menjadi sewarasnya manusia.. warasnya seorang muslim..


just try to be true and try to appreciate everything that is happening in your life.. everything that surrounds u now.. for u, it might look like hell.. it might smell like hell.. but for others, whose more unlucky, this life has always been a fortune.. has always been great and vivacious.. why? when? will i be enjoying this life ti the fullest? rejoicing all the goodness, all the happiness that the world have to offer me...


Well, life is all about forgiveness and acceptance. We need to accept things in life and forgive things that run through our life. Yep... it is not easy but that the reality of what we must do in this life… hanya insan yang sempurna dapat memberi kemaafan kepada yang memerlukan.. Jadi macam mane dengan orang yang kurang sempurna? Perlu ke sentiasa hidup di selubungi dosa? May we always be blessed by Yang Maha ESA…



Manusia yang selalu bercakap soal perasaan, sebenarnya manusia yang paling susah untuk meluah perasaan. Seringkali keagungan rasanya tersimpan jauh di dalam. Maka, bila dia meluahkannya, siapa yang menerimanya, harus menyimpannya dalam hati sampai bila-bila...


Many of us stay walled because we are afraid of being hurt. We are afraid to care too much for fear that the other person does not care at all.

[ Anna Eleanor Roosevelt ]

Seorang yang berjaya, Seorang yang gagal.

Seorang yang berjaya, Seorang yang gagal.

Seorang yang berjaya sentiasa ada kerja yang nak dibuat
Seorang yang gagal sentiasa ada alasan yang diberi

Seorang yang berjaya sentiasa berkata “biar saya buat kerja ini untuk awak”
Seorang yang gagal sentiasa berkata “ini bukan kerja aku”

Seorang yang berjaya sentiasa melihat jawapan terhadap setiap masalah
Seorang yang gagal sentiasa melihat masalah terhadap setiap jawapan

Seorang yang berjaya berkata “perkara ni susah, tapi tak mustahil dilakukan”
Seorang yang gagal berkata “perkara ni tak mustahil dilakukan tapi ia terlalu susah”

Seorang yang berjaya melakukan kesilapan akan berkata “aku dah silap”
Seorang yang gagal melakukan kesilapan akan berkata “ini bukan silap aku”

Seorang yang berjaya sentiasa memberikan komitmen
Seorang yang gagal sentiasa memberikan janji-janji

Seorang yang berjaya menyimpan azam & cita-cita
Seorang yang gagal menyimpan angan-angan tanpa usaha

Seorang yang berjaya berkata “Aku mesti lakukan sesuatu”
Seorang yang gagal berkata “Sesuatu mesti dilakukan”

Seorang yang berjaya sentiasa melihat peluang dalam masalah
Seorang yang gagal sentiasa melihat masalah dalam peluang

Seorang yang berjaya melakukan sesuatu hingga terjadi
Seorang yang gagal membiarkan sesuatu terjadi

Seorang yang berjaya belajar daripada kegagalannya
Seorang yang gagal hanya meratapi kegagalannya

Seorang yang berjaya menyaksikan keceriaan
Seorang yang gagal menyaksikan kesedihan

Wednesday, July 29, 2009

heal & grow


Life is all about choices. u have choices and are making them everyday and every time in your life. It is because of the choices we make and/or don't make that create the energy within us and around us.

You need to let go of the hate and anger ... it does nothing but literally eat you up, therefore it serves absolutely no purpose here. You need to also forgive yourself and stop blamming ... blamming yourself and others for lives issues and events. That too serves no purpose.

You need to find love for yourself and others. Unconditional love and self worth for yourself is so important and vital to the life force. You deserve balance and peace, peace of mind so start making choices to create that within and save your soul.

As I'm sure you are all too aware ... God does not give us
challenges that he does not feel we can handle. There is a lesson
in every challenge that is thrown at us.
Find that lesson. Allow it
to make you stronger and confident in the fact that there is
Love, HONESTY, PEACE out there in the world.


Allow yourself to heal and grow. Life is beautiful if you see it
that way!

bila hati berbicara..

“Allah menurunkan ujian kepada hambaNya mengikut kemampuan hambaNya itu. Tidak akan diturunkan ujian kepada orang yang tidak mampu memikul ujian yang dijatuhkan kepadanya".

Aku percaya kepada hadis ini...dan sekarang aku rasa diri aku telah diuji olehNya. Mungkin ujian yang menimpa aku kali ini tidak terlalu berat tetapi cukup untuk membuatkan aku gelisah dan gundah gulana. Ya Allah, pinjamkan kekuatanMu itu untuk aku terus tabah menghitung hari-hari yang mendatang.

aduhhh...begitu payah untuk melaksanakan kehendak orang-orang tersayang.. dan juga orang-orang sekeliling.. Keluarga terutamanya... aku tersepit, antara kehendak hati dan harapan keluarga... pernah juga terfikir - kenapa perkara sebegini menimpa aku? kenapa tidak orang lain? astaghfirullah... ceteknya imanku... aku lupa kepadaNYA... aku lupa, mungkin inilah ujianNya... aku lupa, Allah menurunkan ujian kepada hamba yang disayangiNya... aku redha...

In the space between yes and no, there's a lifetime.
It's the difference between the path you walk and one you leave behind ;
it's the gap between who you thought you could be and who you really are ;
it's the legroom for the lies you'll tell yourself in the future.

[ Change Of Heart - Jodi Picoult ]



p.s. yep.. i know, being 26, single.. still live with parents.. it's not an easy job for me..

Monday, July 20, 2009

that home belongs to u...



gotta love this song.. its nice.. i love it.. from the movie BOLT.. nice movie too..

Jenny Lewis - Barking at the Moon Lyrics

I have got so much to give, I swear I do.
I may not have nine lives, this one feels brand new.
Yes I've lived a good one.
I have tried to be true.
There are some things I never realized, till I met you.
How the wind feels on my cheeks, when I'm barking at the moon.

[chorus]
There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.
Woo Woo! Here I come.
Woo Woo! Back to you.
There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.

Well I was in trouble, bad.
I was so confused.
I may not see in color babe, but I sure can feel blue.
I have been a lot of things, they may not all be true.
My experience was so mysterious, till I met you.
Now the sun may rise in the east, but I'm barking at the moon.

There is no home like the one you've got, cuz that home belongs to you.

Friday, July 17, 2009

no mood...

malasnyer nak pegi sekolah hari nih.. tapi kalau amek mc nanti kene marah plak.. dah bape banyak dah mc nih.. aduhh.. tak boleh mc lagi nih.. kene pegi gak nih.. aduuhaaiii.. malasnyer.. tak ade mood nak pegi ngajar.. nak masuk kelas 2 murni pon cam malas.. nak masuk kelas 2 luhur lagilah mals.. nak termuntah rasernyer.

aku rasa aku perlukan motivasi la.. aku kene pergi kem ataupon kursus motivasi.. baru2 nih ade pegi motivasi kat uia.. semua cikgu2 la.. dengan prof. izzi haji ali.. ala.. yang dalam tv9, radio tuh.. renung2kan, selamat beramal.. die punye tag line laa tuh.. ermm.. bosan jer.. aku tak tau lah, aku bosan sungguh dengar prof izzi tuh membebel ari tuh.. tak ade mood langsung.. apesal tah aku nih. org lain enjoy jer aku tgk.. tp aku macam tak ade mood nak gelak.. sillynyer aku...

tapi ade amek a few words yang agak menarik.. nanti letak lah..

Wednesday, July 15, 2009

pening..

i am updating my blog using my phone frm scho0l.. It is so boring, lame, monotonous day in school.. Bosan2 pun, kelas 2 murni kena ngan aku.. Kelas 1 optimis pun kena ngan aku.. Kelas 2 murni - bengang btol aku ngan bdk farid tu.. Eeee.. Keje payah sgt nak siapkan.. Org lain blh buat, dia je yg mengade2 tak nak buat.. Dah la tu, masuk2 je.. Ada bdk p0mpuan ni, aku tarik kerusi, dia duduk kat kerusi aku.. Bg aku, itu kurang ajar.. Aku cikgu tau! Bkn kawan atau makcik korang.. Nak bergurau budget la, agak2 la.. Aku jd menyampah.. Terus aku bad m0od la weh.. Tol0ng la bdk2 2 murni, korang pandai2.. Tp jgn sampai beg aku pun korang nak selongkar.. Nak main2 dgn beg aku.. Ape yg ada kat beg aku tu, sukati aku la.. Korang nyebok nape.. Main2 plak, ingat beg mak korang ke? Sukati aku la nak pakai baju warna itam ke, warna warni ke.. Ishh.. Bengang tul aku.. Aduhh.. Pastu, kelas 1 optimis plak.. Amboi2, menyanyi.. Azan tak kena time, main2.. Latihan aku tak siap.. Penalty card la jawapannya bdk2 oi.. Aku mmg jahat skrg.. Sume benda aku tulis dlm buku cegah ponteng, penalti.. Padan muka..

Monday, July 13, 2009

aku bukan superstar

aku bukan super.. aku bukan star... aku bukan superstar...

aku hanyalah orang yang ingin dicintai..

nanti aku bagi lagu ni full version punye aa.. tapi lagu nih best la.. aku ingat lagi dulu time zaman muda2 kat uia, dlm studio, femes giler kumpulan project pop nih ngan lagu diorang "dangdut is the music of my country".. giler selamba, catchy, fun..

aduhh, saje je menghapdet blog nih.. bosan sangat2.. baru2 nih pegi melaka, temankan ina ngan remy pegi umah hasnizah.. hantar barang dan sekaligus pegi kenduri kakak2 has, 2 org... kenduri serentak.. kan senang.. sebenarnye pegi hantar barang jer.. tp kebetulan kenduri, okaylah kan.. naik keta baru remy.. huiiyyoo... best2..

hari sabtu lepas birthday adik aku si yusyaireen tuh.. masak2 sikit, panggil sedara mara dekat.. sepupu2... okay lahh.. nanti letak gambar.. dah besar adik aku tuh.. dah 11 tahun pon.. semoga adik akan menjadi wanita yang disegani dan lagi satu laa pesanan untuk adik aku.. jangan gemuk2.. dari kecik nih aku kene jaga pemakanan die.. tak nak die jadi macam aku.. susah kan.. aku tau macam mana susah jadi gemuk, so, aku tak nak adik aku hadapi derita atau benda yang aku alami selama nih... tp, selera makan die kuat betul.. so, ape aku boleh buat? aku masakkan makanan berkhasiat.. aku lebihkan makanan yang rebus, kukus dan sup2.. goreng2 had 1 lauk jer.. sebab macam bangcik suka ayam goreng.. kena ade.. kadang2 aku buat tomyam jer.. 2 lauk tuh yang die makan.. ermm..

kalau pasal sekolah tak ade ape lah.. biasa2 jer.. budak2 kelas 2 luhur ade 2 ekor yang aku menyampah tuh, masik lagi aku menyampah tgk muka diorang yang perasan bagus tuh. meluat jer aku tgk... eeeeeeee uweekk... menyampah tahap bangang punyer lah.. ahaha.. tak baik betul aku kan.. lantaklahhhh labu..

Friday, July 10, 2009

pelangi petang

semalam, ade tusyen with my students.. tetibe syazana, kelas 3 ilmu ade tanye maksud lagu pelangi petang kat aku.. teringat balik lagu tuh, aku tau tuh lagu Allahyarham Sudirman Haji Arshad.. tapi betul2 menangkap jiwa, ataupon, feeling habis bile faizal af4 nyanyi balik.. best lagu tuh.. lets enjoy eh.. ni letak lagu die..

Pelangi Petang
Artist: Sudirman


Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


best kan.. kan.. kan...

Tuesday, July 7, 2009

pick your choose..

okay.. u are given 2 events.. here it is..
1) 2 days off to sg. besar.. village area, with paddy field, adventures of forest.. with couple of friends..
2) sister's birthday... it is not a big celebration.. just a small family gathering.. makan2 sikit.. malam jer..

errr... if it is up to u to choose, which one will u attend? me? i chose 2 days vacation at sg. besar.. but then, when i asked for permission from mrs.mom, she asked me.. which one is more important to u? family or friends? definitely family.. but i spent too much time for my family.. can't i just have some time for my self? for a while? dear all mommy out there? am i wrong to choose sg. besar with frens? apa2pon.. the tribe has spoken... i should stay home for my sis birthday... no more space to make a choose.. no more freedom to speak what i need to say.. NOKTAH.

Monday, July 6, 2009

klcc.. midvalley

hari sabtu sepatutnya plan nak pegi melaka ngan cikgu2 gstt.. tapi kan tak jadi.. huhu.. sebab tak jadi, aku bawak la adik2 aku pegi aquaria, klcc.. masuk kena bayar rm 26 dan adik aku rm22.. so, berjalanlah kat aquaria... honestly, bosan la wehhh... alamak.. aku penah pegi kat sentosa island, singapore.. aquaria die tuh.. puhhhh... besar giler dan banyak giler ikan.. kat aquaria, jerung cuma ade tak banyak.... tapi kat aquaria sentosa island, pergghh... ikan jerung je aku raser ade 10 species, dengan dugong lagi.. there's a lot of differences dan jurang perbezaan amat ketara.. kalau masuk aquaria klcc tuh dlam 1 jam lebih2 sket dah abis tengok.. tapi kat singapore, lama giler dlm tuh sahaja... mmg la tak boleh nak bandingkan macam tuh kan.. tapi, we have to compete in a positive way laaa.. overheard this mat saleh talking behind me about the huge differences between aquaria klcc, aquaria sentosa island and also langkawi. they did sayd that langkawi's aquaria is the best. gotta be there again someday.. eheh

okay, lepas pegi aquaria.. turns out hari masih muda.. so, kami pon teruskan perjalanan ke midvalley.. tgk petsworld.. pameran dan jugak jualan binatang peliharaan.. agak mengecewakan.. because im currently looking for boa or python .. err, ular sawa atau ular boa untuk dijadikan binatang kesayangan.. aku merajuk laaa ngan kucing.. huhu.. sedih dah.. lepas oyen mati... kecewa.. tapi, last2 si bangcik nak sangat adopt sekor kucing nih, female... macam gracie dulu.. 5 month, cute la.. kucing kampung laaa tp.. adopt from PAWS.. kena bayar rm60.. okayla.. amek jer la.. dah adik ngan bgcik pon suka.. no prob.. tapi aku nak jugak carik ular sawa tuh.. nanti2.. hehehehe

Tuesday, June 30, 2009

anger, tense and me...

today, i finally burst to those students of mime.. 1 optimis and 1 restu..
1 restu - semalam ade 3 ekor budak pompuan serong kelas, wan nur emyllia, jasmin dan idayu... kelas aku start pukul 2.15 sampai 2.50.. diorang masuk pukul 2.40pm.. so, aku tulis nama dalam buku cegah ponteng, aku mals nak bising2 so aku biarkan untuk hari tuh.. sebab dah bg nama kat cikgu disiplin.. pastu, ari nih--- penyelia petang, pn.N tanya aku.. nape budak2 tuh blh ponteng kelas aku.. adakah aku tidak dapat mengawal kelas? adakah aku terlalu menjengkelkan ataupon membosankan? adakah aku tidak pandai mengajar?
jadi, aku sangat geram.. sebab diorang aku dilabel sbg cikgu yang tak pandai kawal kelas.. bila aku masuk kelas, aku pon panggil diorang dan bertanya.. kenapa kamu semua ponteng kelas saya? dah respon yang aku dapat.............
diorang hanya pandang sesama sendiri, tergelak2 dan pandang tempat lain. buat bangang.. mmg dah bangang pon kan.. tak payah buat.. terserlah kebangangan mereka bertiga.. tak semena2 aku tengking mereka dengan sangat kuat... mampuslah nak marah, nak menyampah ke ngan aku, nak meluat ke ngan aku.. sebab diorang bertiga yang bangang tuh aku plak yang kena.. org lain tak ade masalah pon dlm kelas aku.. dah bising aku sound la kan?? aku geram sangat.......

1 optimis - budak2 nama ain, ade lagi 2,3 org.. mala ngan ape tah namanye.. dah la dari last week aku mmg bengang ngan kelas nih.. masuk lambat, bising macam pasar malam.. bile aku sound senyap sekejap.. pastu jadi balik.. ishk2.. mencabar btol... dah tadi, aku tgh ajar kat depan.. terkekek2 ketawa.. main tepuk2, cucuk2.. haih.. bg warning tak layan.. kene laaaa................ aku cukup panas baran td.. sebab aku dah sabar lamaa sangat2 dah... geram...

aduhhhh... bende yang pn.N cakap.. buat aku terfikir balik, betul ker aku nak jadi cikgu? aku tak layak ke jadi cikgu? aku mmg menjengkelkan ke? membosankan ker? aaarrgghhhh.... anger, is a part of me... tense, emo.. is my middle name....

anjakan paradigma

ada orang kata aku perlukan anjakan paradigma..
guess what? thats what ive been trying to do for the past 2 months.. ahaha.. but it turn out to be not very good though.. at least im trying.. perhaps, i dont give much or enough effort to change my self.. that is why i said, i'm not very discipline.. (how can i be a good teacher?)

Sunday, June 28, 2009

breakfast..

jom breakfast sama2... saya masak nasi lemak pagi nih.. tak tau la sedap ke tak.. makan jer laa...

Saturday, June 27, 2009

kawanku nak bina masjid

waahh.. my lovey dovey friend from penang is finally.... getting serious with someone.. okay.. she didnt tell me exactly.. but, heard it from someone else, and it is quite sad to hear that kind or news from someone and not from herself .. but im happy for her.. i really am.. so very happy!!! ive got to call her as soonest possible and make her confess.. ahahahaha

Friday, June 19, 2009

kompaun.. saman??? ahahhaha

yusyaila binti yunus
-------------------
-------------------
-------------------

pemberitahuan tindakan mahkamah kerana gagal membayar kompaun letak kereta.... bla... bla...... bla............. ampang jaya 2007


berdasarkan rekod kami, tuan/puan didapati gagal menyelesaikan bayaran kompaun bagi...................................................................
...............................................................................
..............................................................................
dalam tempoh yang ditetapkan.


butiran kompaun
no pendaftaran : wqf 4799
bilangan kompaun : 9
jumlah amaun : rm900

jumlah perlu bayar selepas pengurangan 50% - 450

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... aaa.. geram aku..

tuan/[uan boleh didakwa di mahkamah di bawah peruntukan perintah ...................
...................................................................................
....................................................................................
.................................................................................
........................... sila ambil perhatian.................. waran tangkap....
........................... mahkamah.

ahaha..

*malas nak komen lah

discipline

why is it so hard for me to be discipline? i have a lots of things, plans in my mind.. everything inside me little head up here.. but i seem cannot throw it or do everything right or even get a chance to do it... how can i be a little bit more discipline?

i come to a phase of my life where i seriously think that i really need to have a commitment, have something to grab in my life and not just let everything hang loose... ya Allah.. what am i talking about?? please help me..

i need to lose weight, i need to focus on carrier.. is it really my dream, my passion to be a teacher? or do i want to be something called 'project executive'? what about my degree? town planning? i want to have a master.. but in what field? should i be a lecturer? i need to clear up my mind... i need to be sure about everything in my head rite now.. i really have to.. i really do...

Thursday, June 11, 2009

alhamdulillah...

dah selamat sampai dari mekah 10jun pukul 11.30 malam... yeeaayyyyy.. seronoknya dah balik umah.. aduhaii.. rindunyer kat oyen.. okay.. memula pegi syria (damascus) - 3hari, amman, jordan-1hari, madinah-3hari dan last.. mekah-6hari.. lagi 2 hari digunakan untuk perjalanan... transit di suvarnabhumi, amman... aduhaii... 2 hari baru sampai destinasi.. ape2 pon, alhamdulillah..... selamat dah sumernyer..





nanti sambung lagi la.. mengantuk plak.. aduh.. dah laaa balik2 jer baru demam.. batuk2, selsema.. aduhai... ujian,..

Sunday, May 24, 2009

sambutan hari guru 2009

okay.. lama dah nak update tapi lupa la.. ehee.. hari isnin last week, ade buat sambutan hari guru kat sekolah.. 17 mei hari tuh.. okay lah. wlaupon bagi aku agak bosan.. sebab kat skolah dulu2 macam havic giler.. kat sekolah ni macam bosan jer.. ahahah.. tak ape, aku maafkan sebab aku bukan cikgu betul pon.. ahahaha. ape2 pon.. thanx kepada semua students 1 restu, 1 optimis, 2 ehsan, 2 luhur yang ade bagi hadiah. terima kasih banyak2.. nanti kalau saya rajin, ade duit.. saya balas...
ni antara gambar2 sambutan hari guru tuh..


ni gambo kek yang budak2 aku ajar tusyen bagi.. atikah, syazana, puteri, fazilah, maziah... ramai2 bagi.. best jadi cikgu time macam nih... ahahahah
lagi gambo..


ni gambo berkumpul sebelum berarak beramai2 ke tapak perhimpunan.. bak kata yong.. before the war starts.. ahahah


gambo dengan 2 feveret students aku.. syazana ngan wanie.. kelas 3 ilmu..

ade lagi nak letak gambo.. tapi kalau letak gamba hadiah kang, orang kata berlagak plak.. tak ape lah.. ahahahaha

Friday, May 15, 2009

happy teacher's day~


selamat hari guru yang ke-38... this is my first year celebrating hari guru as my day// eee.. semalam, aku ade buat kelas tambahan kepada budak2 yang nak belajar la kan.. ade la budak 3ilmu 2 orang.. syazana dan puteri, 2murni-atikah, adhwa, 2optimis-fazilah, adibah.. adik syazana, darjah 6-maziah... diorang beli keke kat aku... bagi kad.. alahai.. tak upload lagi gambo sebab enset aku rosak.. oohh yelah.. enset n95 aku ade problem... huhu.. so, skrg pakai enset abang.. pda htc.. tapi abg kata die bagi aku jer sebab die baru beli enset motorola baru kat singapore.. kat malaysia tak kuar lagi.. tak tau lah aku ape kenamanye... sambung balik citer hari guru eh.... haa.. diorang beli kek american chocolate kat aku.. so, aku bawak turun bawah potong ngan mak aku.. diorang pon okay2 semuanya.. mak aku kan cikgu... ahahaa so sambut bersama2 la kiranya kan..



so, kirenye dah setengah tahun jadi cikgu nih.. okay lah.. aku mmg banyak bersabar ngan karenah budak2 dari kelas first sampai kelas last... baru2 nih, hari jumaat dalam kelas 1restu.. aku tgh duduk kat meja guru la kan.. tgh ade 4,5 org students bertanyakan soalan.. diorang main2, yang sorang nih pegi pulas tangah kawan die.. kesian betul.. dah la budak yang memulas tuh 3 kali besar dari budak yang dipulas tuh.. ape lagi......... tergeliat @ terseliuh la tangan budak tuh.. abih la aku kena ngan

so, tahun ni temanya adalah... "Guru Pembina Negara Bangsa".. ni lirik lagu tema tahun ni eh..penyelia petang.. nape tak jaga kelas betul2? napa itu? nape ini? aduhhh.. mencabar... seriously... mencabar kesabaran, emosi.. mental fizikal..


GURU PEMBINA NEGARA BANGSA


Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota

Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya

Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta

Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap Unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia


Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt Baharudin
Pengubah Muzik : Marzuki bin Tambi

ni lagu yang setiap tahun bulan mei mesti budak2 sekolah akan dengar cikgu2 diorang nyanyi.. lainlah kalau ade budak2 yang ikut cikgu2 diorang gi karaoke atau main boling.. (ke aku jer yang macam tu?) ahahaha..
lagu glamour bulan mei every year...

Lagu Guru Malaysia

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan


Lagu & Lirik : Hashim Ahmad

best lagu ni sebenarnye..

Thursday, May 14, 2009

my bestfriend's wedding

10 may 2009.. ajot's got married!!! cantik sangat ajot hari tuh.. aku happy sangat tgk ajot kawen.. very simple wedding and very grand ajot.. ajot look so fine and so did ashari.. ahahahah.. cantik la.. sepadan sangat diorang.. ajot kawin 10 mei.. aku, ina ngan aziah.. termasuk atiyah n family pegi hari sabtu... lepak2 umah yong adilah...


best.. lepak umah yong... pastu yong bawak pegi makan nasi beriyani gam... baek punya kat pelangi mall.. sedap2... pastu esok paginya.. kami pon meneruskan perjalanan ke rumah pengantin of the day.... ajot.. eheheh.. sampai2 jer ajot tengah baca ape tah.. aku tau la kene baca something2... lepas nikah.. tapi ape ke nama nyer aku pon tak tau.. ehehe.. pastu.. kitorang makan2... here is some pics of ajot's wedding..





ajot sangat cantik.. nanti aku letak gamba die.. betul cakap.. die cantik..


eheheh.. dapat jumpe ramai kawan2 masa wedding ajot nih.. kak ita.. pegawai perancang bandar kat teluk intan.. lama tak jumpe... comel kak ita.. ehhee.. jumpe has gak.. pegawai perancang gak kat jpbd.. remy, pegawai perancang jugak kat mpsubang jaya... zaime, environmentalist tegar dari ere.. mateen ngan tunang die..
seronok tengok yong dan anak2nye yang dah besar... ridha ngan yong makes a happy and unique couple.. atiyah, faris dan fauzi... waahh.. lagi besar anak dari mak nih... ahahahha.. happy to met all of u guys.. my very special friends.... so guys, who's next? mateen? hasnizah and remy? kak ita? ina? sape2 lahhh.. jangan lupa jemput saya yer....

KL trip with kelab setia dan sejarah

ahaha.. been sooo long since I last updated this blog.. well.. there is actually lots of new things to be updated.. i'll start with the visits to KL.. particularly, planetarium negara, muzium negara, muzium polis and also masjid negara.. yayy me!! ahahaa.. macam jauh dan macam happening giler jer kan.. it is!! seronok la.. ramai2 pegi ngan geng2 dan ngan budak2 yang cam best.. aku tak pernah terfikir nak pegi muzium polis.. tapi hari tuh dengan rombongan sekolah.. aku sampai ke muzium polis.. walaupun secara amnya aku benci polis.. tapi tak boleh benci2 nanti Allah nak tunjuk.. die bagi aku kawen ngan polis ker.. eh, kalau inspektor okay pe... eheh.. bagi yang badan agak2 tough or buff tuh.. macam mario lopez.. ehehehe.. ahhh.. gatal sudah...
okay.. best jer rombongan tuh.. turun naik tangga.. aku rasa ade lah kalori aku hari tuh terbakar begitu banyak.. ahahah
muzium polis, planetarium negara.. this is my first time ive been there.. seriously.. aku ni dok jer kl.. ahahah.. starhill.. tempat lepak ngan enjoy dan shopping laju jer aku sampai... tapi tempat berilmiah? tempat education? ahahahaha LOL










ape2 pon.. lawatan tuh memang best.. seronok la..boleh pegi lagi kalau ade kan.. 'wink'..

Friday, April 24, 2009

tired.. penat.. letih.. tiresome

hari nih rasa penat sangat ngan sumer bende.. penat nak masak, penat dengan semua orang.. penat ngan segala benda.. tapi ade satu jer yang aku tak penat.. mafia wars.. tapi boring nak tunggu energy upload balik.. tapi, ade lagi satu.. tgk muvi2 nih.. tgk lelaki badan sasa yang bertatu.. u know, gentleman with tattoos..uuhh.. i can never get bored with them... ahaha.. aku tak tau nape, tapi aku suke betul ngan tough man with tattoos.. aduhh.. mario lopez mmg aku suke sangat2, tapi die tak ade tattoo.. tak ape.. sebab aku suke body die dan jugak rupa die yang kacak tuh.. eheheh


banak lagi nak letak gambar kalau ikutkan... tapi, hari ni patutnyer aku letak gamba budak2 kelas 2 luhur yang macam beruk tuh... ahahaha.. nanti2.. tak pegi sekolah lagi hari nih.. jumaat kan hari ni. so, kalau hari jumaat pegi kol 2.00... esoklah kalau aku boleh letak pon.. nanti aku update lagik.. ehehe

Thursday, April 23, 2009

brain freeze..

penah kena tak brain freeze? kadang2 bile makan ais krim or something frizzy.. macam kat secret recipe ade fruit frizz tuh kan... die blend the fruit with ice.. sedap... tapi sejuk giler.. bile sedut jer, feels like one part of my brain suddenly freezing and cold.. ahahah.. serious!

sebenarnye, saje jer.. mata tak boleh nak lelap.. skrg dah pukul 12.02am.. slalu time2 macam nih dah tido.. yer la.. kite ni skang maid dan cikgu sepenuh masa... pagi2 kol 6 tuh dah kene bangun.. ahahah.. tapi kalau malas.. harus pukul 7 baru sedar diri.. kalau tak pon, time yang boleh tido lambat sikit tuh.. kol 8 baru mata bukak.. heheheh... tapi, ape2 pon.. bangun pukul bape pon, yangpenting lepas bangun tido, baju kotor kene masuk dalam washer dulu... tekan, automatic jalan.. for 58minutes.. pastu, kuarkan ayam, daging atau anything i feel like to cook hari tuh.. tapi ayam kene ada hari2.. nanti bang cik tak makan kalau tak ade ayam... while waiting ayam, daging or anything to defrost, sapu sampah dekat dalam umah, luar umah.. bagi ikan2 dan ayam2 makan... kalau rajin siram pokok bunga.. kalau tak biler balik dari skolah baru siram.. pastu, masak2.... lepas masak2, sidai baju.. pastu ade la time nak main mafia wars... waaahh.. feveret skang game tuh.. husband yong adilah la nih.. ridha, die yang ngajor.. ahahahah tuh la yong.. dah aku tersatu geng mafia ngan laki hang..
so kol 12 boleh la pegi sekolah.... kalau ade hari tuh kelas 2 luhur, aku pon raser nak luruh jantung nih... menyampah betul dengan budak2 tuh skrg... lantak laaaaaaaa
biler balik sekolah kalau ade tuisyen, mak tolong lipat baju.. kalau tak.. lipat baju, kemas umah.. pinggan2 dan lauk2 nak kene simpan.. basuh pinggan.. kutip pinggan, cawan dan botol kosong.. ishk2.. kan ke dah jadi macam suri rumah tuh... kan.. kan..

aaa.. pasal 2 luhur... tadi ade kelas diorang.. waktu 6 dan 7.. 5.00pm sampai 6.10.. lama giler rasernye... kesian dekat ade la.. lebih kurang 10 org yang nak belajar.. yang lain? haram... nota yang aku bagi kat depan, agaknye salin la setengah.. pastu buat tak tau dah... ade yang tido.. lepas habis salin nota, aku suruh buat latihan.. macam biasa, yang buat latihan 10 org jer la.... yang lain dok main baling2 air la.. menari shuffle la.. aku punyer malas nak layan... senang2 aku buat bodo jer.. diorang dah main2 pastu nak ngadu2.. panggil2 aku, aku buat bangang jer.. malas aku nak layan.. biler aku ngajar, korang buat tak layan.. ni aku plak buat tak layan ngan korang... yang 10 org yang nak belajar tuh, aku suruh diorang dok depan sket.. senang aku nak cakap.. tak payah aku nak terjerit2.. buat habis suara jer.. diorang buat cikgu nih macam tunggul jer kat depan.. sedih kadang2... sebab macam cikgu jer yang semangat nak ajar.. tapi budak2 buat bangang jer.. ouhh.. kelas 2 luhur tuh, kelas last... bukan 2nd last.... satu jer conclusion yang aku boleh buat... PATUTLAHHHH!!!!
aku suker kelas 3 ilmu, dulu aku penah ajar diorang matematik ganti akak yang 'konon serba tahu dan best' tuh.. walaupon tak 100% dalam kelas tuh pay attention tapi aku suker gak.. ade lebih dari setengah yang okay nak belajar.. biasalah.. ade 1 group yang malas... normal la aku rasa... tapi yang best biler diorang nak belajar, diorang akan jadi serious.. pastu ade sorang, dua yang biler budak2 bising, diorang macam marah.. dan sebab bdk2 lelaki yang marah tuh agak taiko, diorng diam.. aku suker 2 org budak lelaki dalam kelas tuh... comel sangat.. tapi sorang tuh org asli.. ya Allah.. muka, nama macam melayu.. patut la tak penah bagi salam... yang pompuan2 pulak.. (except yang kat belakang dan cukup pemalas) sumer lepak2.. cool, best la.. boleh jadi member.. dan diorang pon kate, diorang suke aku jadi cikgu diorang.. buat seketika, aku rasa BANGGA & HAPPY JADI CIKGU... kelas tuh bukan kelas depan2.. kelas yang agak hujung.. tapi satu jer, diorang masih ade hormat kat aku ataupon cikgu... bile masuk kelas, aku suker jer nak berkawan ngan diorang.. tapi kelas 2 luhur macam tak allow aku untuk berkawan dengan diorang.. (macam bagus.. tapi tak pon).. poyo sangat2 kelas tuh aku rasa.. baru 14 thn, mak bapak tanggung makan, pakai, berak sumer tuh.. nak belagak samseng.. elok lah.. samseng taik kucing...

kadang2 aku pelik la.. kenapa diorang macam nih? mak bapak tak ajar ke adab sopan dengan org yang lebih tua? mak bapak tak penah ajar diorang hormat dengan cikgu atau org lagi tua ker? tak la kot eh.... aku rasa nanti aku nak amek gamba diorang yang buat perangai macam haram tuh.. aku letak kat sini... aku letak video ker... menarik ape... haaa.. esok aku ade kelas lagi ngan diorang.. nanti aku amek.. eheheheehe

don't give up...

dear all my frens..... please dont ever give up..
this is for me too...

Some days are a battle, a steep climb uphill,
and you think you won't make it and never will, but
don't give up!

When the money is low, and the bills are high
and you hang your head and want to cry,
don't give up!

Things will go wrong-- and they always will;
but try to smile when you get the bill, and

don't give up!


Life may be a pallet of gray skies and blue
but only storms can bring a rainbow to you, so
don't give up!

Even when your spirit's flying low and you're floating on doubt
and your whole life is suddenly turned inside out,
don't give up!

Let me tell you what success is all about,
it means hanging in there and sticking it out! So
don't give up!

When you're tired and you can't go on,
and your fuel is low and your hope is gone,
don't give up!

Remember your dreams even when they seem far,
because you never know just how close you are, if you
don't give up!

The tide will always turn when you're hardest hit,
So give it your all, but never quit! And
don't give up!


"Don't Give Up," written and designed by Bobette Bryan, 2002

Monday, April 20, 2009

bbq with para GSTT


okay.. last saturday night.. geng2 gstt kat smk gombak setia.. (my friends and i) ade buat bbq kat umah salah seorang my gstt buddy kat greenwood.. it turns out yang my gstt frens are very cool and nice..

ada ayam, sotong, udang dan hotdog.. besides, ade banyak lagi makanan.. mmg banyak betul.. sampai ade yang bertapau bawak balik lah... so far, as a teacher.. the environment is very nice... all my frens is soo nice too. irst am a lil bit afraid.. u know, i have some kind of problems working with malays... but hey.. the senior techers mmg ade yang gitu-gitu sket.. tapi kebanyakan cikgu2 mmg best.. sporting.. kawan2 gstt mmg la.. sumer muda2 lagi dan mmg best.. cikgu practical yang muda2 tuh.. sue.. dari upsi.. pastu cikgu tetap yang muda.. mmg seronok la diorang. sangat cool.. aku takut sangat memula jadi cikgu. yer la, aku ni panas baran.. tapi so far okay la.. tak lah aku nak marah tak tentu pasal... walaupon last week betul2 geram dengan budak kelas 2 luhur.. ya Allah.. 40 orang dalam kelas tuh.. aku ade bagi kerja.. bukannya tak tau.. dah bincang lagi.. diorang tinggal buat lagi 5 soalan sahaja.. dan cara kerja sumer aku dah bagi.. kelas nih mmg kelas 2nd last la.. tapi aku tak expect macam tuh skali.. aku dulu jahat gak.. tapi kerja aku buat... kot.... ahahhaa.. aku buat.. betul.. aku buat kerja aku.. aku suke ponteng kelas cikgu rahmah jer.. matematik moden.. sebab die slalu panggil aku bengong... huuuuhhh... so now.. aku ajar matematik.. history do repeated by itself....

hari jumaat aku tak masuk kelas tuh.. aku malas.. aku pegi lepak kat tempat lain.. pastu bile balik cikgu firdaus.. macam amrah jer.. sebab die terpaksa relief 2 masa... eheheh.. jangan lah marah kak firdaus... nanti saya belanja mcd.. huhu.. so, hari ni, hari isnin... aku demam la hari nih.. serious... hingus aku meleleh jer.. pening kepala.. sebab selsema, running nose.. kepala pon jadi sakit.. tapi emotionally pon aku malas nak malsuk kelas 2 luhur tuh... 2 masa pertama tuh hari ni.. its really really not good for my karma... ahahaha.. am i a bad teacher? am i? hell i dont give a damn.. like a care... lalalala~~~~

but please ya Allah.. let me make the best out of this mess.. give me strength, give me Your blessing.. tabahkan hatiku.. kuatkan imanku.. semoga Kau sentiasa menjaga dan memberi kebahagiaan kepada orang tuaku..

i sit & i think..


I Sit and Think

I sit beside the fire and think of all that I have seen,

of meadow-flowers and butterflies in summers that have been;

Of yellow leaves and gossamer in autumns that there were,

with morning mist and silver sun and wind upon my hair.

I sit beside the fire and think of how the world will be

when winter comes without a spring that I shall never see.

For still there are so many things that I have never seen:

in every wood in every spring there is a different green.

I sit beside the fire and think of people long ago,

and people who will see a world that I shall never know.

But all the while I sit and think of times there were before,

I listen for returning feet and voices at the door.

JRR Tolkien

“My life is crumbling around me, and all I can do is watch the sand sift through my shaky fingers. Everything I touch is destroyed in a matter of days. I am a plague, cursing all those around me. I am scorned every waking minute of every blazing day. With a fake smile on my face, and tear stains in my heart, I make the best of each day. Less painful than the wicked truth. Life spiralling out of control . . . why won’t it stop? When will it end? The time is now. I must leave you. And never forget — I love you. No matter what.”

Sunday, April 5, 2009

dear all my friends..

okay.. got this email from 'jacques'.. it's nice...

One day, when I was a freshman in high school,
I saw a kid from my class was walking home from school.
His name was Kyle.
It looked like he was carrying all of his books.
I thought to myself, 'Why would anyone bring home all his books on a Friday?
He must really be a nerd.'
I had quite a weekend planned (parties and a football game with my friends tomorrow afternoon), so I shrugged my shoulders and went on.
As I was walking, I saw a bunch of kids running toward him.
They ran at him, knocking all his books out of his arms and tripping him so he landed in the dirt.
His glasses went flying, and I saw them land in the grass about ten feet from him
He looked up and I saw this terrible sadness in his eyes
My heart went out to him. So, I jogged over to him as he crawled around looking for his glasses, and I saw a tear in his eye.
As I handed him his glasses, I said, 'Those guys are jerks. '
They really should get lives.
' He looked at me and said, 'Hey thanks!'
There was a big smile on his face.
It was one of those smiles that showed real gratitude.
I helped him pick up his books, and asked him where he lived.
As it turned out, he lived near me, so I asked him why I had never seen him before.
He said he ha d gone to private school before now..
I would have never hung out with a private school kid before.
We talked all the way home, and I carried some of his books
He turned out to be a pretty cool kid.
I asked him if he wanted to play a little football with my friends
He said yes.

We hung out all weekend and the more I got to know Kyle, the more I liked him, and my friends thought the same of him.
Monday morning came, and there was Kyle with the huge stack of books again.
I stopped him and said, 'Boy, you are gonna really build some serious muscles with this pile of books everyday!

' He just laughed and handed me half the books.
Over the next four years, Kyle and I became best friends.
When we were seniors we began to think about college.
Kyle decided on Georgetown and I was going to Duke.
I knew that we would always be friends, that the miles would never be a problem.
He was going to be a doctor and I was going for business on a football scholarship.
Kyle was valedictorian of our class.
I teased him all the time about being a nerd.
He had to prepare a speech for graduation.
I was so glad it wasn't me having to get up there and speak

Graduation day, I saw Kyle.
He looked great.
He was one of those guys that really found himself during high school.
He filled out and actually looked good in glasses.
He had more dates than I had and all the girls loved him.
Boy, sometimes I was jealous!
Today was one of those days.
I could see that he was nervous about his speech.
So, I smacked him on the back and said, 'Hey, big guy, you'll be great!'
He looked at me with one of those looks (the really grateful one) and smiled.
' Thanks,' he said.
As he started his speech, he cleared his throat, and began

'Graduation is a time to thank those who helped you make it through those tough years.
Your parents, your teachers, your siblings, maybe a coach..but mostly your friends...
I am here to tell all of you that being a friend to someone is the best gift you can give them.
I am going to tell you a story.'
I just looked at my friend with disbelief as he told the story of the first day we met.
He had planned to kill himself over the weekend.
He talked of how he had cleaned out his locker so his Mom wouldn't have to do it later and was carrying his stuff home.
He looked hard at me and gave me a little smile.
'Thankfully, I was saved.My friend saved me from doing the unspeakable.'
I heard the gasp go through the crowd as this handsome, popular boy told us all about his weakest moment.
I saw his Mom and dad looking at me and smiling that same grateful smile.
Not until that moment did I realize it's depth.
Never underestimate the power of your actions.
With one small gesture you can change a person's life.
For better or for worse.

'Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.'

There is no beginning or end.. Yesterday is history.

Tomorrow is a mystery.

Today is a gift.