BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

mari exercise!!

mari exercise!!

If you look inside a girl's heart

you'd sees how much she really cries,

you'll find secrets hidden, best friends, and lies,

but what you'll see the most is how hard it is

to stay strong when nothing's right

and everything's wrong.


[ unknown ]

Wednesday, November 26, 2008

25th birthday





dah tua lagi setahun sudah!!!


ade satayy... yayy.. makan2.. lagi la besarr... ahahahahaha

thanks for all the birthday wishes yer kawan2..

birthday...

25 nov.. my 25th birthday!! i'm getting old and older.. oh myy.. and im still single!!!! (i dont really know to be happy or sad??) but after all.. I'm okay with everything.. thankx to all my friends.. yang masih ingat birthday aku.. Ina, Atiyah, Kak Ita, Linda, yanti, Jaja / Fazli, aziah, amir, saizatul, ayam, zul, zaime.. ali, dan ramai lagi.. thanks for the wish and memory... ehehe.. sama2 lah kite berdoa dan berharap dgn usia yang makin meningkat ni.. kite pon makin matang dan sentiasa diberkati.. InsyaAllah..


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


comel jer kan mende ni... well.. last week, bawak adik pegi tgk wayang.. citer madagascar2.. pastu kuar je cinema tuh.. ade fish spa.. rm7 for 15minutes.. ehehe.. mule2 geli giler.. pastu dah lama2 tuh macam okay jer.. layan~~






best jer.. rase la kaki macam lembut, macam yang keras2 tuh tak ade sehari.. abang yang jaga kedai tuh cakap.. kulit mati ni kan ade hari2.. so, eloknyer buat mende ni.. (fish spa ni) semiggu sekali.. tapi biler pikir balik, baik kite beli jer ikan nih kan... ikan cincin nama ikan ni.. oleh carik tuh.. ade sesape uang tau mana nak beli ikan ni?? bgtau ehh..

Friday, November 21, 2008

sakit gigi..

well, just now, I had an appointment with dentist, Dr.Nik at Klinik Fauziah located at melawati... i spent rm280 for bleaching and ceiling 4 tooth.. ehehehe... gigi saya teruk la... berlubang sana sini.. ade 4 gigi tadi die tampal.. alang2 die tampal je memana yang rosak.. yang mmg perasan rosak dan sakit selama ni ade 1 jer.. biler pegi check.. woaa.. ade 4 gigi berlubang maaa... ahahahah.. sakit.. sakittt.. adehh.. poket pon sakit gak.. pinjam duit mak dulu..
pau duit rayer adik jugak.. kesian adik.. duit rayer die ade lah rm 500 kot.. aku dah pau setengah.. ahahaha.. nanti angah ganti la balik adik kan.. eheheh
nak rush la hari ni.. malas plak dok ofis.. ade keje lain lagi yg kene selesaikan.. kene balik umah dulu.. amek barang.. adiok pon dah marah2.. ehehe.. janji nak bawak die pegi tgk wayang dah bape minggu dah tangguh.. ehehe.. jgn marah ye adik.. jom kite balik jom..

Wednesday, November 19, 2008





pegi P.D.. teluk kemang.. nak makan.. lapar.. cantik plak view kol 6.30ptg..

occupied..

benci.. benci!!! bencinya!!!!!!!
geram tau ngan bos nih.. die dah la lembab.. masuk lambat.. pastu kalut2 keje nak kene siapkan.. tak boleh nyer.. tak retinya nak kerja ngan orang macam nii!!! geram!! tunggu je lah bulan 12 ni.. kalau tak dapat jadi cikgu tuh pon, aku masuk kerja ngan crest builder balik.. kalau tak pon. aku nak paksa yap chin chon terima aku kerja kat company baru die.. huhuhuhu

what a life i had??

adik dah masuk hari ke-6 demam denggi. dah bape kali amik darah.. kesian budak kecik tuh.. pastu last week pon, tok masuk wad.. pon sebab kencing manis lagi.. aduuiihh.. penat jer rasernyer.. drive pegi p.d sejam.. dok kat spital 2 jam.. amek tok balik.. aku tak tau mase nak pegi tuh aku bengang ngan ape eh.. tapi aku geram betul.. keta dah la banyak.. ade plak 2, 3 keta konon laju la sangat.. bagi2 lampu.. keta banyak.. kalau laju macam mana pon ko sangkut gak.. geram sangat.. bagi2 lampu.. bagi can potong, pastu aku ikut ko plak.. ahaha.. main2 ngan aku.. time aku tgh bengang silap laa ko bagi2 lampu.. aku bawak kancil pon aku kejar ko.. tapi, kalau bawak city aku ni.. mati la ko.. ape guna aku pakai keta honda kalau tak boleh kejar keta org lain.. huhuhuu..

aduhh.. tension.. tgk the nanny.. hallmark channel.. die asyok menekankan..
"dont u feel sorry for urself when u r 25, single and still live with ur parent???"
ahahah.. kene batang idung aku.. aduihhh.. sakit
sakittt

Friday, November 7, 2008

happy 56th birthday, babah..

ahaha.. totally forgot to put this inside here.. babah menyambut hari lahir yang ke 56 4 nov hari tuh... tak ade la sambut beriyer.. cukup dengan sebijik kek coklat yang dari pistachios.. pastu babah suke kfc.. so beli la satu barrel ngan 3 pizza dominos yang regular tuh.. nak kate ramai tak ade lah ramai.. kami sekeluarga 7 orang, tok, makteh, longlia, kak shun dan anak2.. mak lang, tok njang.. sape lagi eh...



pastu malam tadi, pak ngah (abang babah yang nombor 2.. babah ade 12 adik beradik.. babah nombor 4 kot)buat birthday.. kenduri la yang ke berapa tak pasti.. tapi, die buat besar2.. ade khemah lagi.. aku tanye babah, "babah nak ke buat kenduri macam nih?.. besar2.. buat khemah?" babah tergelak jer.. babah kate "tak payah la nak buat sampai macam ni.. kalau buat kenduri tahlil tak ape.. sambut birthday buiat ape? nanti orang tau la babah dah tua.."
okay... babah manade tua lagi.. lek je lagi.. rambut jer dah putih.. tapi babah still macho macam dulu.. hurmm.. aku ingat lagi masa aku belajar kat uia dulu.. disebabkan umah dekat ngan uni, maka ramailah yang penah datang umah aku.. yer la.. kawan2 yang lain umah jauh2.. nak balik kerap2 tak ley.. so, kalau ade yang sudi tuh.. lepak laa umah aku.. aku pon suke orang datang umah aku... family aku.. (kecuali abang) pon suke orang datang umah.. orang yang datang tuh membawa rezeki.. even peminta sedekah tuh pon sebenarnye.. tapi kalau peminta sedekah tuh dah tiap2 minggu datang mintak sedekah apahal plak kan.. tak reti carik keje ke? sihat walafiat.. sempurna fizikal dan sifat.. anak siap berderet2.. bila mak aku tanye, diorg kate laki die masuk dalam.. kalau tak pon.. laki die balik negeri.. hisshh.. laki asyik kat dalam, asyik blk negeri.. tapi production anak macam productive jer...

melalut.. haa.. ade je kawan2 aku yang cakap babah handsome.. handsome ker? sebab aku slalu sgt tengok kot.. aku pon tak tau nak define handsome tuh.. yer la.. babah ade darah pakistan.. arwah babah kepada babah.. nama Meeralan, berasal dari................... alamak.. aku dah lupa nama kampung babah.. tapi yang pastinye.. die kene lalau Abbottabad, Peshawal... kampung babah.. kawasan gunung.. cantik sangat.. tapi masa kitorang pegi dulu, tgh musim sejuk.. so, pokok2 sumer takde daun la.. gunung pon nampak coklat jer.. tak ade tumbuhan.. tapi masa babah pegi musim bunga.. (babah suka jalan sorang2.. senang katanye) babah balik kampung untuk memperelokkan kubur babah kepada babah.. cantiikkk... bunga warna warni kat kawasan kampung / pergunungan tuh.. kalau tgk citer hindustan, yang the location took place at hilly areas.. macam tuh la.. memang cantik.. tak ade rezeki nak pegi time gituh lagi.. macam Murree.. tempat pelancongan dekat2 ngan kampung babah.. cantiknyee.. banyak filem hindustan buat kat situ.. dengan hamparan bunga.. subhanallah..

babah tak macam orang lain.. babah dah mula hidup sendiri masa umur 13 tahun.. babah sekolah takat tuh jer.. lepas tuh.. babah kerja sendiri.. family babah mmg asal dari KL.. atuk tuh dtg kl sebab ape ntah.. kata pakcik2 tu, atuk datang malaysia dulu sebab kene kerah buat landasan keretapi.. dont remember exactly why.. but then, atuk sakit masa babah umur 12 thn.. lepas tuh, bile atuk baik sikit.. atuk trus nak balik kampung die.. die beli 2 tiket.. satu untuk atuk.. lagi satu untuk babah.. sebab, kata nenek.. babah yang paling rapat dengan atuk.. pakngah yang paling handsome, so kerja die melaram jer.. rambut sentiasa disikat.. ahaha.. hari yang atuk nak balik tuh.. nenek kunci babah dlm bilik ke kolong yer.. (ishk.. teruk betul memori ni) nenek tak kasik atuk bawak balik babah.. pastu adik beradik yang lain (yang kisah je la) ade yang jeles tak kasik babah ikut atuk balik.. diorang pon join same kunci pastu tak kasik babah ikut.. so, in the end.. atuk balik laa sensorang.. babah merajuk dan nenek mungkin tak larat nak bela anak 12 org sendiri kot.. babah pon lari dari umah.. bawak haluan sendiri..

babah kate kerja ape yang babah tak pernah buat.. daripada deliver taik lembu buat baja dari umah ke rumah.. masa tuh babah kate die deliver kat area jalan gurney ngan mana lagi tah.. umah besar2.. umur babah 15 tahun, babah kerja kat construction site.. jadi buruh kasar.. masa tuh PKNS punye.. dato' azmi khalid kot masa tuh, babah kerja mmg kuat.. kalau org lain buat satu kerja dlam masa 3 hari.. babah boleh buat 3 kerja dalam masa 1 hari.. so.. dato azmi khalid tgk babah potential sangat2.. die antar babah sambung belajar kat mara rasernye.. babah dpt sijil draftman.. umur 17, babah kerja ngan PKNS... umur 25 babah kawin ngan mak.. masa tuh mak umur 23.. mak baru abis belajar kat UM.. babah ngan mak jumpe masa babah ikut sepupu mak (masa tuh babah berkawan ngan sepupu mak) balik kampung kat kedah.. kat kampung tuh la mak ngan babah jumpe.. lepas tuh.. bile mak balik ke UM jumpe la kat kl.. alhamdulillah.. panjang jodoh mak ngan babah.. mak slalu cerita setiap kali keluar ngan babah, babah akan bawak 2ringgit.. 50sen untuk isi minyak motor vespa babah, 50sen makan roti canai ngan teh.. lagi 50sen tak ingat.. lagi 50sen simpan untuk isi minyak pegi kerja esok..
babah sangat determined orangnya.. dedicated (sebab tuh bile aku malas pegi kerja.. marah betul die) ahahaa.. dan yang aku paling pasti, babah sangat2 sayangkan mak.. kalau aku ade bergaduh atau salah faham ngan mak, babah pon akan marah kat aku gak.. (aku tak tau aku perlu rase sedih ke atau happy).. bayangkan laa.. dripada tak ade ape2, skrg babah boleh bagi anak2 die kereta.. bagi anak2 die makan sampai gemukk haa.. sekolahkan anak2 die sampai kolej.. universiti.. babah btol2 start dari zero.. skrg babah ade everything yang babah tak penah mimpi babah akan ade.. tak heran kalau babah marah org muda tapi tak kerja, org yg lembab.. org yg suka tido, org yg suka lepak tak tentu hala.. sebab babah dari kecik hidup susah.. kerja banting tulang.. anak2 babah tak raser ape yang babah rasa, tak ade pengalaman macam babah.. sebab tuh anak2 babah take things for granted.. babah dah sediakan segala2nya cukup.. sebab tuh anak2 babah tak ade effort pon nak berusaha even 50% macam babah berusaha dulu... angah pon sama..
mak kate dulu2 babah ingat orang yang berduit mandi ngan air oren.. sebab tuh diorang cantik2.. ahahaha.. kite sekeluarga tak lah mewah.. tapi alhamdulillah.. cukup dan sederhana.. kita boleh tolong keluarga kita.. adik beradik mak pon 8 orang.. dan keluarga mak pon bukan dari keluarga yang senang.. ape yang kite ade skrg ni rezeki yang Allah bagi, dan mesti dikongsi sekeluarga.. babah ngan mak bukan jenis yang lokek.. ape yang boleh dibantu.. mesti mak ngan babah tolong..

ya Allah.. semoga babah ngan mak sentiasa mendapat keberkatan dari mu ya Allah.. semoga babah ngan mak sentiasa sihat dan dipanjangkan umur.. murah rezeki.. angah sebagai anak yang tak reti nak bersyukur ni.. mintak maaf sangat2.. insyaAllah.. angah akan sentiasa berusaha jadi anak yang baik..

Thursday, November 6, 2008

movie madness

been downloading movies from the net.. awesome.. before this i never realizes that korean movies is actually very cool and awesome.. i love romantic comedy movies but sometimes i also love horror or thriller movies.. but not action.. like rambo -- james bond (yawwnn..)

so, rite now.. im enjoying korean movies..
1. too beautiful too lie
2. windstruck
3. my sassy girl
4. the art of seduction
5. Hensel & gretel (horror)
6. my little bride
7. he was cool

japanese
1. lovely compex
2. hero
3. waterboys
4. swing girls

while enjoying movies, really could help me ease my head.. i need a good laugh afterall.. i dont need anymore tears.. so.. if anybody have good comedy movies.. do let me know..

Tuesday, November 4, 2008

very tired.... *edited

* edited by me........

deleted.. just forget what ever that happened before.. it's basically my fault too.. i need to let go the anger and open my heart to see the positive things out of all the bad things that happened.. ini orang kate, fitrah hidup la kan.. nasib baik, nasib tak baik.. pasrah la.. selain tu, baiki la diri aku sendiri untuk jadi yang lebih baik... thnks to all yang baca and leave comments.. very appreciate that.. aku kene belajar bersyukur dgn ape yang aku ada.. terima kelemahan orang dan kelebihan orang.. i have to stop being so selfish.. i'll try my best..

**************************************************

aku penat sangat sangat... aku penat.. macam mana aku nak hilangkan raser penat ni.. aku tak nak avoid everything in my life.. tapi aku dah tak larat nak berdepan dengan hidup aku sendiri.. i really dont know what should i do??? i am so damn tired.. very tired.....


shut up - blink 182
Shut the fuck up she said, I'm going fucking deaf
You're always too loud, everything's too loud
Now that all my friends left, this place is fucking dead
I wanna move out, when can we move out? This shit has got to stop

I'll run away

Get the fuck up, she said your life is meaningless
it's going nowhere, you're going nowhere
you're just a fuck-up, she said I'll live alone instead
she said you don't care, I know I don't care

I'll never ask permission from you,
fuck off I'm not listening to you
I'm not coming home, I'm never going to come back home

I got too fucked up again, and passed out on the plane
Tried to forget you, i can't forget you
No sleep on this flight, I'll think about the nights
we had to get through, how did we get through?

I'll never ask permission from you,
fuck off I'm not listening to you
I'm not coming home, I'm never going to come back home

I'll run away
I think it's time that I should leave
I think it's time that I should leave
I think it's time that I should leave
I think it's time that I should leave

I'll never ask permission from you,
fuck off i'm not listening to you
I'm not coming home, I'm never going to come back home

I'll run away
I think it's time for me to leave
I think it's time for me to leave
I think it's time for me to leave
I think it's time for me to leave

Monday, November 3, 2008

perwatakan keluargaku... (hiburan semata2)

babah saya.. yunus meeralan, lahir 4 nov 1952
(Selasa, 16 Safar 1372)
SAFAR
Tabiatnya buruk. Dia tidak suka mengakui kesalahannya. lbubapanya perlu mendidiknya bagi menghilangkan tabiat buruk itu, jika tidak, kehidupannya akan menjadi susah di kemudian hari. Walaupun begitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ianya akan mendatangkan hasil.
(terbukti.. saya adalah anak babah saya... ahahahah.. and I AM PROUD!!)


mak saya.. che sham abdul, lahir 1 feb 1954
(isnin, 27 jamadil'awal1373)
JAMADIL AWAL
Dia mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Dia berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekadnya itu akan menunjukkan hasil usahanya, yang menemui kegagalan juga.
(mak ngan bangcik sama... ehehehe... kami anak2 mak dan babah)

abang saya ... yusyaimi yunus.. lahir 21 feb 1981
(Sabtu, 16 Rabiul'Awal 1401)
RABIULAKHIR
Perwatakannya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya, mudah mengangkat tangannya. Kehidupannya menjadi sukar kerana tabiat buruknya itu. Ibubapa menempuh kesukaran dalam mendidiknya.
(no comment..)

adik lelaki saya.. yusyairi yunus lahir 1 jan 1988
(Jumaat, 11 Jamadil'awal 1408)
JAMADIL AWAL
Dia mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Dia berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekadnya itu akan menunjukkan hasil usahanya, yang menemui kegagalan juga.
(sama ngan mak.. so nothing can be commented)

adik perempuan saya.. yusyaireen yunus, lahir 9 julai 1998
(Khamis, 14 Rabiul'Awal 1419)
RABIULAWAL
Perwatakannya baik. Mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga. Dalam pekerjaan ramai yang suka. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar, hatinya keras dan mudah marah.
(patut tambah.. kuat merajuk.. suka mengadu.. batu api... ahahahhaahah)

nilai diri sendiri..

You entered: 25 / 11 / 1983

The conversion result is: Friday 20 Safar 1404 A.H.


kasih sayang mengikut bulan lahir..

November

- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.

http://cyberez-2u.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2132&Itemid=56


Perilaku berdasarkan tarikh kelahiran islam

SAFAR
Tabiatnya buruk. Dia tidak suka mengakui kesalahannya. lbubapanya perlu mendidiknya bagi menghilangkan tabiat buruk itu, jika tidak, kehidupannya akan menjadi susah di kemudian hari. Walaupun begitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ianya akan mendatangkan hasil.
-----> ahahahahaha..... betul kot..

http://cyberez-2u.com/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=56

the desire with anticipation

I am going crazy waiting for the DPLI result.. the result supposed to be out by early or to be accurate.. 3-5 December.. damn.. lambat gilerr.. menyampah dibuatnya nak menunggu result tu.. ishhkkk...

okay then... browse around rumah wangian.. nak sangat beli perfume.. tapi.. kewangan tak mengizinkan.. last month dah habis rm 300+ untuk perfume sahaja.. bulan ni.. aduihh.. cannot spend money on something like that anymore..

wish list perfume:

Vera Wang - Truly Pink, Princess
Anna Sui - Flight of fancy, Dreams
Elizabeth Arden - 5th Avenue, True Love
Salvatore Ferragamo - Incanto Heaven , F for ferragamo
J.Lo - Live Luxe, still, love at first glow
Armani - code, diamonds
narciso rodriguez for her
head over heels
YSl - elle
Thierry Mugler - angle, eau de star, lily
L by gwen stafanie

thats a lot isnt it? i really dont know when can i buy this whole things? i just love perfumess....
but.. i guess i just love to have them and keep them.. rarely use them.. once in a while when im feeling like flying, i definitely grab them and spray all over..

****************************************************************